Ξεκινούν τα έργα του νέου εμπορικού λιμένα της Στοκχόλμης, «Norvik Port» (βίντεο)

Ξεκινούν τα έργα του νέου εμπορικού λιμένα της Στοκχόλμης, «Norvik Port» (βίντεο)

145
Ξεκινούν τα έργα του νέου εμπορικού λιμένα της Στοκχόλμης, «Norvik Port» (βίντεο)

Η Hutchinson Port Holdings (HPH) είναι η εταιρεία που θα λειτουργήσει το νέο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο νέο εμπορικό λιμένα της Στοκχόλμης «Norvik Port». O νέος εμπορικός λιμένας θα κατασκευαστεί βόρεια της πόλης Nynäshamn, σε απόσταση 58 χλμ από την πρωτεύουσα της Σουηδίας.
Η τελική άδεια για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του λιμένα δόθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Σουηδίας στις 27 Απριλίου.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Hutchinson Port Holdings, François Bello, ανέφερε ότι στόχος είναι ο λιμένας να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι το 2020.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής μάρκετινγκ της εταιρείας διαχείρισης των λιμένων της Στοκχόλμης – Ports of Stockholm, σε δηλώσεις του τόνισε ότι «θεωρούμε πολύ σημαντική τη συνεργασία μας με την ΗΡΗ, η οποία έχει συμβάλει καθοριστικά και στην ισχυρή ανάπτυξη του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στον έτερο λιμένα της Στοκχόλμης Frihamnen, όπου ο όγκος των διακινηθέντων φορτίων κατά τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους έχει αυξηθεί σχεδόν 12%».
Η μητροπολιτική περιοχή της Στοκχόλμης αποτελεί μία από τις ραγδαία αναπτυσσόμενες περιοχές στην Ευρώπη, που μέχρι σήμερα τροφοδοτείται με εμπορευματικά αγαθά μέσω του ήδη κυκλοφοριακά κορεσμένου οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας. Με το νέο, όμως, λιμένα αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση και η μεταφορά των αγαθών προς και από την Στοκχόλμη θα διεξάγεται με όρους ανταγωνιστικούς και φιλικούς προς το περιβάλλον.
Μία εικόνα του πως θα μοιάζει ο νέος εμπορευματικός λιμένας «Norvik Port» μπορείτε να δείτε στο βίντεο, που θα βρείτε εδώ.

Φωτό: https://www.youtube.com/watch?v=ntl_g-kCGdU

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.