Το Θιβέτ… ανοίγει τα φτερά του!

Το Θιβέτ… ανοίγει τα φτερά του!

125
Το Θιβέτ… ανοίγει τα φτερά του!

Η Τibet Airlines, η μοναδική αεροπορική εταιρεία διεθνών προδιαγραφών με έδρα τη Λάσα του Θιβέτ, παρέλαβε το πρώτο αεροσκάφος ευρείας ατράκτου του στόλου της. Το αεροσκάφος A330-200, το οποίο είναι και το πρώτο της σειράς που εγγράφεται σε νηολόγιο της Κίνα, επιτρέπει στην εταιρεία να εκτελεί πτήσεις κάτω από τις πιο απαιτητικές συνθήκες σε αεροδρόμια με μεγάλο υψόμετρο, όπου οι συνθήκες απογείωσης είναι ιδιαίτερες και συχνά απρόβλεπτες.
Το αεροσκάφος θα προσφέρει θέσεις τριών κατηγοριών (12 business class, 32 premium economy, 235 economy) και θα επιτρέψει για πρώτη φορά την ενδυνάμωση της παρουσίας της εταιρείας σε διεθνείς προορισμούς από τη Λάσα.
Ο κ. Bai Weisan, πρόεδρος της Τibet Airlines, με αφορμή την παραλαβή του νέου αεροσκάφους δήλωσε ότι «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για το πρώτο ευρείας ατράκτου αεροσκάφος μας -ένα ενισχυμένο A330 από την Airbus- και είμαστε βέβαιοι για τις εξαιρετικές επιδόσεις του σε μεγάλο υψόμετρο. Το Α330 θα μας επιτρέψει να αναπτυχθούμε σε διεθνή δρομολόγια, χάρη στην ευελιξία, την άνεση και την αποτελεσματικότητά του. Με το A330, ανυπομονούμε να υποδεχθούμε περισσότερους επιβάτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θέλουμε να επισκεφθούν το Θιβέτ».
Η εταιρεία ήδη διαθέτει 14 αεροσκάφη Airbus 319 και 2 αεροσκάφη Α320 και συνδέει τη Λάσα με το Πεκίνο, τη Σαγκάη και άλλες 20 πόλεις της Κίνας.

AC-686-20160525-HG-A330 MSN1730 TBA TAKE OFF-005_

Η πρώτη διεθνής πτήση της προς την Ταϊλάνδη εγκαινιάζεται τον προσεχή Ιούλιο. Εντός του 2016 η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει πτήσεις προς την Ινδία καθώς και σε προορισμούς στην Βόρεια Ευρώπη.
Είναι πασιφανές ότι το Πεκίνο επιθυμεί να «εισάγει» για πρώτη φορά το Θιβέτ στον διεθνή τουριστικό χάρτη και προσβλέπει στο άνοιγμα της τουριστικής αγοράς προς τη Λάσα, την ιερή πόλη που παρέμεινε για πολλές δεκαετίες αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.