Τριπλασιάστηκαν οι διαλύσεις των Containers στο πρώτο 5μηνο του 2016

Τριπλασιάστηκαν οι διαλύσεις των Containers στο πρώτο 5μηνο του 2016

139
Τριπλασιάστηκαν οι διαλύσεις των Containers στο πρώτο 5μηνο του 2016

Οι διαλύσεις των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σχεδόν τριπλασιάστηκαν κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2016, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της BIMCO.
H επιλογή αυτή αντανακλά τις προσπάθειες που πραγματοποιούνται από πλοιοκτήτες για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης «ανισορροπίας» μεταξύ προσφοράς και ζήτησης και τις εξαιρετικά «κακές συνθήκες στην αγορά», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Οργανισμού.
Ο αριθμός της χωρητικότητας των συγκεκριμένων πλοίων, που έχουν διαλυθεί,  ισούται με τον αριθμό του ιδίου τύπου πλοίων που οδηγήθηκαν σε διαλυτήρια από τον Ιούνιο του 2014 έως και τον Δεκέμβριο του 2015.
Μια πιθανή εξήγηση πίσω από τον υψηλότερο ρυθμό διάλυσης πλοίων Panamax από τον Ιανουάριο του 2016 είναι και η επέκταση της Διώρυγας του Παναμά, η οποία θα επιτρέψει σύντομα στα neo-Panamax να εκμεταλλευθούν τις δυνατότητες που ανοίγονται.
Όπως υποστηρίζει στην ανάλυσή του ο επικεφαλής αναλυτής της BIMCO κ. Peter Sand «Καθ΄ όλο το 2016 οι πολύ κακές συνθήκες της αγοράς που απορρέουν από το πλεόνασμα της προσφοράς προκάλεσε υψηλότερη δραστηριότητα στην αγορά ανακύκλωσης πλοίων. Με δεδομένη την επίμονη αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης, η αύξηση στις διαλύσεις είναι ο μόνος τρόπος για να μειωθεί το χάσμα μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εμπορευματοκιβωτίων».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.