Πολεμικά πλοία του Ιράν απέτρεψαν επίθεση 115 πειρατών σε δεξαμενόπλοιο

Πολεμικά πλοία του Ιράν απέτρεψαν επίθεση 115 πειρατών σε δεξαμενόπλοιο

636
Πολεμικά πλοία του Ιράν απέτρεψαν επίθεση 115 πειρατών σε δεξαμενόπλοιο

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν, όπως μεταδίδουν ειδησεογραφικά μέσα της χώρας, απετράπη επίθεση σε ιρανικό δεξαμενόπλοιο από συνολικά δώδεκα σκάφη, στα οποία επέβαιναν 115 οπλισμένοι πειρατές, στην θαλάσσια περιοχή των Στενών του Μπαμπ ελ Μαντέμπ, που ενώνουν την Ερυθρά Θάλασσα με τον Ινδικό Ωκεανό (Κόλπος του Άντεν).
Με την έγκαιρη εμφάνιση των πλοίων του 41ου στόλου του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού, νωρίς το περασμένο Σάββατο, οι 115 πειρατές υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους και να τραπούν σε φυγή.
Σύμφωνα με τις νεώτερες πληροφορίες, οι πειρατές επιχείρησαν μετά από λίγες ώρες να επιτεθούν εκ νέου στο ιρανικό δεξαμενόπλοιο μεταφοράς πετρελαίου, αλλά και πάλι τα σχέδιά τους ματαιώθηκαν από την παρουσία των πολεμικών πλοίων του Ιράν.
Να σημειωθεί ότι ο ιρανικός στόλος ξεκίνησε τις περιπολίες του στα διεθνή ύδατα της περιοχής της Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου του Άντεν από τις αρχές του Ιουνίου σε μία προσπάθεια να αποτραπούν πειρατικές επιθέσεις σε εμπορικά πλοία -κυρίως σε όσα ανήκουν σε κρατικές εταιρείες του Ιράν ή έχουν ναυλωθεί από αυτές- αλλά και να καταδειχθεί η διάθεση της Τεχεράνης για διαμόρφωση φιλικών σχέσεων εκ νέου με όλες τις χώρες της περιοχής.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/STRINGER

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.