30% έκπτωση από την Blue Star Ferries στα εισιτήρια για Λέσβο, Χίο,...

30% έκπτωση από την Blue Star Ferries στα εισιτήρια για Λέσβο, Χίο, Λέρο και Κω

298
30% έκπτωση από την Blue Star Ferries στα εισιτήρια για Λέσβο, Χίο, Λέρο και Κω

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στο πλοίο Blue Star I στο λιμάνι του Πειραιά, όπου η Blue Star Ferries, μέλος της Attica Group, παρουσίασε την πρωτοβουλία της για προσφορά έκπτωσης 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των επιβατών που θα επιλέξουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές τα νησιά Λέσβο, Χίο, Λέρο και Κω κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
Η πρωτοβουλία της Blue Star Ferries έχει ως σκοπό να στηρίξει έμπρακτα τις προσπάθειες αναστροφής του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί λόγω της προσφυγικής κρίσης, σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές και τις τοπικές ενώσεις ξενοδόχων των αναφερθέντων νησιών.
Να σημειωθεί ότι η έκπτωση 30% αφορά σε όλες τις κατηγορίες επιβατικών εισιτηρίων, Ι.Χ. αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, με την προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίζουν στα κατά τόπους συνεργαζόμενα πρακτορεία αποδεικτικό (voucher), το οποίο να επιβεβαιώνει τουλάχιστον 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο κατάλυμα σε κάποιον από τους συγκεκριμένους προορισμούς.
Όπως επισήμανε ο Σπυρίδων Πασχάλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Group -μέλους της Ομίλου Marfin Investment Group (MIG)-, η Blue Star Ferries για μία ακόμα φορά στέκεται αρωγός στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νησιωτική Ελλάδα, και κυρίως στη συνδεσιμότητά της με τα μεγάλα λιμάνια και αστικά κέντρα της ηπειρωτικής χώρας. Στη συνέντευξη Τύπου τονίστηκε ότι η συμβολική αλλά και ουσιαστική πρωτοβουλία της Blue Star Ferries, αποδεικνύει για πολλοστή φορά πως η Ακτοπλοΐα αποτελεί βαρόμετρο για την ανάπτυξη της νησιωτικής Ελλάδας, την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

blue star3
Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν και έλαβαν το λόγο οι Δήμαρχοι Χίου, Μανώλης Βουρνούς και Λέρου, Μιχάλης Κόλλιας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών & Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Λέσβου Τζιμής Ευστράτιος Αντιδήμαρχος, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας & Πρωτογενή Τομέα του Δήμου της Κω, Σιφάκης Ηλίας.
Στις ομιλίες τους και οι τέσσερις εκπρόσωποι των νησιών ευχαρίστησαν την Blue Star Ferries για την πρωτοβουλία της και τόνισαν την ανάγκη να αναδειχθεί η σημασία αλλά και τα προβλήματα της νησιωτικότητας. Επιπλέον, επισήμαναν την ανάγκη η πολιτεία να επιδείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας των νησιών, μέσω παροχής κινήτρων για καλύτερη ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με την ενδοχώρα (Βόλος, Θεσσαλονίκη και βεβαίως Πειραιά), αλλά και με το νησί της Κρήτης, κάτι που θα επιτρέψει την ευκολότερη μετακίνηση αγαθών και επιβατών, αλλά και τη μείωση του κόστους μετακίνησης.
Επίσης, τόσοι οι Δήμαρχοι Χίου και Λέρου όσο και οι Αντιδήμαρχοι Κω και Λέσβου αναφέρθηκαν στο μεγάλο ζήτημα των προσφυγικών ροών και τόνισαν ότι πλέον η κατάσταση και στα τέσσερα νησιά έχει πλήρως εξομαλυνθεί, ενώ κάλεσαν τους Έλληνες να επιλέξουν ένα από τα τέσσερα νησιά για να κάνουν τις διακοπές τους σε περιβάλλον απόλυτης ασφάλειας, απολαμβάνοντας τη μοναδική φιλοξενία και τις ομορφιές των νησιών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.