Η Τζαμάικα γίνεται κόμβος της CMA CGM στην Καραϊβική

Η Τζαμάικα γίνεται κόμβος της CMA CGM στην Καραϊβική

159
Η Τζαμάικα γίνεται κόμβος της CMA CGM στην Καραϊβική

Η γαλλική εταιρεία CMA CGM, μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο ναυτιλιακές εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, αποφάσισε να καταστήσει την Τζαμάικα ως τον στρατηγικό της κόμβο στην Καραϊβική και να μετατρέψει το λιμένα του Κίνγκστον, την πρωτεύουσα της Τζαμάικα, σε ένα από τα πέντε σημαντικότερα λιμάνια όλης της Καραϊβικής.
Συγκεκριμένα η CMA CGM θέλει να αποτελέσει το Κίνγκστον τον κύριο λιμένα μεταφόρτωσης των εμπορευμάτων που διακινεί προς την περιοχή των ΗΠΑ και της Λατινικής Αμερικής και κυρίως προς τους λιμένες στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, τον Κόλπο του Μεξικού, τις νήσους της Καραϊβικής και την βόρεια Βραζιλία.
Η ανακοίνωση της εταιρείας έρχεται μετά τη συμφωνία που πέτυχε τον περασμένο Απρίλιο για την τριακονταετή παραχώρηση του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του Κίνγκστον, αλλά και μετά το άνοιγμα της νέας Διώρυγας του Παναμά την περασμένη Κυριακή.
Μάλιστα, ο Luc Portier, ο Διευθυντής του τομέα Μελετών, Έργων και Ανάπτυξης της εταιρείας, δήλωσε ότι η νέα Διώρυγα του Παναμά θα φέρει νέες «ευκαιρίες για το παγκόσμιο εμπόριο» και ότι «τα έργα εκσυγχρονισμού του λιμένα του Κίνγκστον που σχεδιάζει η CMA CGM θα επιτρέψουν στα μεγαλύτερα πλοία του ομίλου να επιχειρούν στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, επιτρέποντας να καταστεί η Τζαμάικα σε κόμβο μεταφόρτωσης των εμπορευμάτων που διακινούμε».
Να σημειωθεί ότι η CMA CGM σχεδιάζει να ενισχύσει σημαντικά την ετήσια παραγωγική ικανότητα του τερματικού σταθμού, έτσι ώστε αυτή να αγγίξει τα 3,6 εκατομμύρια TEUs με την προσθήκη 14 γερανογεφυρών καθώς και νέων αυτοκινούμενων λιμενικών γερανών αλλά και νέου μηχανολογικού εξοπλισμού διαχείρισης προαύλιου χώρου.

Φωτό: www.cma-cgm.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.