Πραγματοποιήθηκαν με λαμπρότητα οι εορταστικές εκδηλώσεις «ΜΙΑΟΥΛΕΙΑ 2016»

Πραγματοποιήθηκαν με λαμπρότητα οι εορταστικές εκδηλώσεις «ΜΙΑΟΥΛΕΙΑ 2016»

257
Πραγματοποιήθηκαν με λαμπρότητα οι εορταστικές εκδηλώσεις «ΜΙΑΟΥΛΕΙΑ 2016»

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ύδρας Γεωργίου Κουκουδάκη και με την παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις «ΜΙΑΟΥΛΕΙΑ 2016», που διοργανώνονται κάθε χρόνο από τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή Ύδρας.
Οι εκδηλώσεις για την 181η Επέτειο από το θάνατο του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη κορυφώθηκαν το διήμερο 25 και 26 Ιουνίου.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν, επίσης, βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, η Πρέσβειρα της Αργεντινής Carolina Perez Colman, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Π.Ν. Γεώργιος Γιακουμάκης, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Π.Ν. Κωνσταντίνος Καραγεώργης, ο Διοικητής της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος Ντούνης, φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πλήθος κόσμου.
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στη νήσο Ύδρα κατέπλευσε η πυραυλάκατος ΡΟΥΣΣΕΝ, και αποδόθηκαν τιμές από ένοπλο άγημά της, καθώς και από τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.
Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Ύδρα ο κ. Υπουργός συνοδευόμενος από τον κ. Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επισκέφθηκε την Λιμενική Αρχή Ύδρας και την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή της Σχολής, καθώς και με πολιτικό και διδακτικό προσωπικό της ΑΕΝ.
Τέλος, με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ο κ. Υπουργός επισκέφθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Εθελοντών Ύδρας.

Φωτό: http://www.hcg.gr/node/12903 & http://www.hellenicnavy.gr/el/enimerwsi-koinou/teleftaia-nea/item/6429-miaouleia-2016

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.