H CMA CGM ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο της Neptune Orient Lines

H CMA CGM ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο της Neptune Orient Lines

169
H CMA CGM ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο της Neptune Orient Lines

H γαλλική ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM με επίσημη ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο της Neptune Orient Lines (NOL) με έδρα τη Σιγκαπούρη, έχοντας αποκτήσει περισσότερο από το 90% των μετοχών της εταιρείας.
Συγκεκριμένα η CMA CGM ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι πλέον κατέχει συνολικώς 2.361.044 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 90,68% του μετοχικού κεφαλαίου της NOL.
Να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη δώσει το πράσινο φως για την εν λόγω εξαγορά από τον Απρίλιο, ενώ πρόσφατα δόθηκε και η συναίνεση των κινεζικών αρχών.
Η διοίκηση του γαλλικού κολοσσού CMA CGM έχει πολλάκις εκφράσει την πεποίθησή της ότι η εξαγορά της NOL θα επιτρέψει στην CMA CGM να ενισχύσει σημαντικά την θέση της ως ηγέτιδας δύναμης στον χώρο των θαλάσσιων μεταφορών εµπορευµατοκιβωτίων, με μία μεταφορική ικανότητα που αγγίζει τα σχεδόν 2,35 εκατομμύρια TEUs, με ένα μερίδιο αγοράς της τάξης του 11,7%, με ένα στόλο αποτελούμενο από 540 πλοία και με έναν ετήσιο κύκλο εργασιών που αγγίζει τα περίπου $21 δις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.