Δείτε το νέο παγοθραυστικό της Φινλανδίας «I/B Polaris», που κινείται με LNG

Δείτε το νέο παγοθραυστικό της Φινλανδίας «I/B Polaris», που κινείται με LNG

473
Δείτε το νέο παγοθραυστικό της Φινλανδίας «I/B Polaris», που κινείται με LNG

Εδώ και λίγες εβδομάδες ολοκληρώθηκαν στα ναυπηγεία Arctech στο Ελσίνκι (Arctech Helsinki Shipyard) οι εργασίες κατασκευής του παγοθραυστικού νέας γενιάς της Φινλανδίας «I/B Polaris», που αποτελεί το πλέον φιλικό παγοθραυστικό στον κόσμο.
Το νέο παγοθραυστικό έχει μήκος 110 μέτρα και περιλαμβάνει συστήματα πρόωσης ανθεκτικά σε πάγο καθώς και μηχανισμό ανάκτησης πετρελαίου ενσωματωμένο στον πυθμένα του πλοίου. Το νέο παγοθραυστικό θα κινείται με αργό πετρέλαιο με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο αλλά και με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), γεγονός που θα επιτρέψει σημαντική μείωση τόσο στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα όσο και στο κόστος των καυσίμων.
Επιπλέον, ο ειδικός σχεδιασμός του κύτους και η διάταξη του μηχανισμού πρόωσης θα επιτρέψουν την ελαχιστοποίηση της αντίστασης του πάγου, μεγιστοποιώντας ταυτόχρονα την ικανότητα θραύσης του.
Το Polaris αναμένεται να τεθεί σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία πριν από τον χειμώνα του 2016, ενώ η περιοχή δράσης του θα είναι η Βαλτική Θάλασσα. Κύρια λειτουργία του «I/B Polaris» θα είναι τόσο η παροχή βοήθειας σε πλοία που έχουν εγκλωβιστεί σε πάγο, όσο βεβαίως και η εμπλοκή σε περιστατικά αντιμετώπισης διαρροών πετρελαίου, ρυμούλκησης πλοίων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης αλλά και η εκτέλεση επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Polaris shipyard

Φωτό: http://arctech.fi/news-and-media/press-images/?pp=1&by=6&alpha=3

Μπορείτε να δείτε εντυπωσιακές εικόνες από την αναχώρηση του «I/B Polaris» από τις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων Arctech στο Ελσίνκι για την πραγματοποίηση των τελευταίων θαλάσσιων δοκιμών του.
Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ.

Υπάρχει ακόμα ένα time-lapse βίντεο, όπου παρουσιάζεται το πρώτο ταξίδι του «I/B Polaris» την περασμένη εβδομάδα από το λιμάνι του Ελσίνκι προς το λιμάνι του Vuosaari για ανεφοδιασμό με LNG.
Μπορείτε να δείτε το εντυπωσιακό βίντεο εδώ.

Φωτό: https://www.youtube.com/watch?v=Zi-ct691IQo

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.