Την διατήρηση της αυτοτέλειας και αυτονομίας του ΝΑΤ ζητά η ΠΝΟ

Την διατήρηση της αυτοτέλειας και αυτονομίας του ΝΑΤ ζητά η ΠΝΟ

172
Την διατήρηση της αυτοτέλειας και αυτονομίας του ΝΑΤ ζητά η ΠΝΟ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, συνήλθε σήμερα η διοίκησή της, παρουσία του Προέδρου του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου Ανδρέα Κομματά και του Αντιπροέδρου Γιώργου Δαούση, με θέμα τη λήψη απόφασης σε σχετικό έγγραφο του Ταμείου, με το οποίο ζητείτο η συμμετοχή της ΠΝΟ σε άτυπη Επιτροπή που «θα προτείνει στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης τις δραστηριότητες του Ταμείου, στα πλαίσια του Ν.4387/16, προκειμένου να εκδοθεί η αντίστοιχη Υ.Α. για την ενεργοποίηση του άρθρου 73 του νόμου αυτού».
Στην απόφαση, που ελήφθη κατά τη συνεδρίαση, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «πάγια, αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη θέση της Διοίκησης της ΠΝΟ και των Ελλήνων ναυτεργατών υπήρξε και εξακολουθεί να είναι η διατήρηση της αυτοτέλειας και αυτονομίας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, του πρώτου, αρχαιότερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας μας και του δευτέρου στην Ευρώπη (μετά την Γαλλία)».
Έχοντας αυτό ως δεδομένο η Διοίκηση της ΠΝΟ «αποφάσισε τη μη συμμετοχή της στην προτεινόμενη επιτροπή», ενώ τονίστηκε ότι θα προβεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο Ν. 4387/16, έχοντας θέσει ως στόχο «την επαναφορά της κωδικοποιημένης νομοθεσίας, που ίσχυε πριν από την ψήφιση του Νόμου αυτού».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.