Η Hyundai Merchant Marine συζητά τη συμμετοχή της στη συμμαχία 2Μ

Η Hyundai Merchant Marine συζητά τη συμμετοχή της στη συμμαχία 2Μ

136
Η Hyundai Merchant Marine συζητά τη συμμετοχή της στη συμμαχία 2Μ

Μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Νότιας Κορέας, η Hyundai Merchant Marine Co., όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η ίδια, έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για να ενταχθεί στη μεγαλύτερη ναυτιλιακή συμμαχία στον κόσμο, την 2Μ, αποτελούμενη από την Maersk Line και την MSC, εγκαταλείποντας το σχέδιο και τις συζητήσεις για ένταξη στη συμμαχία «THE Alliance».
Στόχος της εταιρείας είναι μέσω της ένταξης στην 2Μ να αντιμετωπίσει το μεγάλο πλήγμα που έχει δεχτεί από την κατακόρυφη πτώση των ναύλων στον κλάδο της dry και liner ναυτιλίας, που οδήγησαν σε καταγραφή ζημιών κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους ύψους 230 εκατομμυρίων δολαρίων, με τις πωλήσεις να μειώνονται κατά 18% σε σχέση με πέρυσι.
Βέβαια και η απειλή από πλευράς της κρατικά ελεγχόμενης Αναπτυξιακής Τράπεζας της Κορέας, αλλά και από άλλους πιστωτές της HMM, ότι θα θέσουν υπό εκκαθάριση την εταιρεία αν δεν πετύχει μείωση του χρέους της, που πλέον αγγίζει τα $4,48 δις, μοιάζει να βοήθησαν προς την κατεύθυνση της επιλογής ένταξης στην 2Μ.
Μάλιστα, μοιάζει οι διαπραγματεύσεις να έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, δημιουργώντας βάσιμες ελπίδες ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν με επιτυχία. Να σημειωθεί ότι και η πλευρά της Maersk επιθυμεί τη συνεργασία με την HMM, καθώς μία τέτοια εξέλιξη θα ενισχύσει σημαντικά το δίκτυο της 2Μ στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού.

Φωτό: flickr.com/Vince Smith

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.