Hapag-Lloyd και United Arab Shipping Company συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις με στόχο τη...

Hapag-Lloyd και United Arab Shipping Company συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις με στόχο τη συγχώνευση

71
Hapag-Lloyd και United Arab Shipping Company συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις με στόχο τη συγχώνευση

Το ζήτημα της πιθανής συγχώνευσης της Hapag-Lloyd και της United Arab Shipping Company (UASC) τέθηκε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της τελευταίας, πριν από λίγες ημέρες. Οι μέτοχοι εξέφρασαν την κατ’ αρχήν θετική τους γνώμη στο εγχείρημα, υποστηρίζοντας, βέβαια, ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να συνεχιστούν καθώς αναγνωρίζεται η στρατηγική σημασία και τα οφέλη από τη συγχώνευση των δύο εταιρειών.
Βέβαια, αν και είχε προγραμματιστεί, δεν πραγματοποιήθηκε καμμία επίσημη ψηφοφορία για το θέμα και ο λόγος ήταν, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η UASC, ότι οι μέτοχοι της εταιρείας αναμένουν πρώτα να έχουν στα χέρια τους το τελικό κείμενο της συμφωνίας συγχώνευσης, για να μπορέσουν να διαμορφώσουν πλήρη εικόνα των όρων της συγχώνευσης.
«Σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας μεταξύ Hapag-Lloyd και UASC, τότε θα συγκληθεί εκ νέου έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων για λήψη οριστικής απόφασης», τονίζεται στην ανακοίνωση της UASC.
Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση συγχώνευσης των δύο εταιρειών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, θα δημιουργηθεί ένας κοινός στόλος πλοίων με μεταφορική ικανότητα 1.460.000 TEUs. Η νέα εταιρεία θα καταλάβει, έτσι, την πέμπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των κορυφαίων παρόχων ολοκληρωμένων υπηρεσιών θαλάσσιων μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων αμέσως μετά την COSCON, η οποία διαχειρίζεται ένα στόλο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταφορικής ικανότητας 1.560.000 TEUs.
Να σημειωθεί ότι ο Εμίρης του Κατάρ με ποσοστό 51% των μετοχών της UASC είναι αυτός που θα έχει και τον τελικό λόγο για το εάν θα προχωρήσει η συγχώνευση με την γερμανική Hapag-Lloyd.
Στην περίπτωση θετικής έκβασης των διαπραγματεύσεων, οι διαδικασίες συγχώνευσης των δύο εταιρειών αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο δεύτερο μισό του 2016.

Φωτό: flickr.com/ShnapThat!

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.