Νιγηρία: στόχος μέχρι το 2020 να γίνει κέντρο ναυτιλιακού επιχειρείν της Αφρικής

Νιγηρία: στόχος μέχρι το 2020 να γίνει κέντρο ναυτιλιακού επιχειρείν της Αφρικής

323
Νιγηρία: στόχος μέχρι το 2020 να γίνει κέντρο ναυτιλιακού επιχειρείν της Αφρικής

Η κατασκευαστική βιομηχανία στη Νιγηρία αναμένεται να καταγράψει ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 10% σε ετήσια βάση μέσα στην πενταετία 2016-2020, τροφοδοτούμενους από επενδύσεις κυρίως στον τομέα της ναυτιλίας.
Συγκεκριμένα, η Trimetric, μία από τις πλέον γνωστές εταιρείες στον χώρο των χρηματοπιστωτικών ερευνών και οικονομικής ανάλυσης, σε πρόσφατη έρευνά της σημειώνει ότι το στρατηγικό σχέδιο που ανακοινώθηκε από τη Νιγηριανή κυβέρνηση για ανάπτυξη των θαλάσσιων, οδικών και αεροπορικών υποδομών της χώρας, θα βοηθήσει στην καταγραφή υψηλών ρυθμών ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.
Σε κάθε περίπτωση οι επενδύσεις που προβλέπονται στον χώρο των θαλάσσιων υποδομών αναμένεται να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Νιγηρίας, ενώ το όραμα της νιγηριανής κυβέρνησης είναι να αναδειχθεί η χώρα ως το μεγαλύτερο κέντρο του ναυτιλιακού επιχειρείν στην Αφρική μέχρι το 2020.
Ο άμεσος στόχος είναι η χώρα να αποκτήσει ναυτιλιακές υποδομές παγκόσμιας κλάσης, με την έμφαση σε πρώτη φάση να δίνεται στην βελτίωση των υποδομών και εγκαταστάσεων των θαλάσσιων λιμένων της. Πέραν, όμως, των λιμένων στα σχέδια της κυβέρνησης είναι και η κατασκευή ενός νέου ναυπηγείου, που θα είναι το μεγαλύτερο της χώρας.
Το νέο ναυπηγείο πρόκειται να κατασκευαστεί στην πόλη του Badagry, που βρίσκεται μεταξύ της πρώην πρωτεύουσας της χώρας, Λάγος, και των συνόρων με το Μπενίν και ως έτος ολοκλήρωσης της κατασκευής του έχει τεθεί το 2019. Ενώ από τις νέες λιμενικές εγκαταστάσεις που, επίσης, θα κατασκευαστούν κοντά στο νέο ναυπηγείο, θα μπορούν να εξάγονται σε ημερήσια βάση άνω των 2,9 εκατομμυρίων βαρελιών αργού πετρελαίου.

Φωτό: https://www.youtube.com/watch?v=SEg7bZO4ZJI

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.