Ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων του Αμβούργου ψηφίστηκε εκ νέου ως ο καλύτερος της...

Ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων του Αμβούργου ψηφίστηκε εκ νέου ως ο καλύτερος της Ευρώπης

112
Ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων του Αμβούργου ψηφίστηκε εκ νέου ως ο καλύτερος της Ευρώπης

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων του Αμβούργου «EUROGATE Container Terminal Hamburg» τιμήθηκε με την διάκριση του «Best Container Terminal Europe 2016». Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη.
Ο λιμένας του Αμβούργου είχε να αντιμετωπίσει τις υποψηφιότητες των λιμένων του Μπρεμερχάφεν, της Χάβρης, της Γκντίνια, του Άμστερνταμ, της Αμβέρσας, του Φέλιξστοου και του Ρότερνταμ. Αλλά, όπως συνέβη και στα περσινά βραβεία, ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων του Αμβούργου κατόρθωσε να κυριαρχήσει έναντι των ανθυποψηφίων του και να λάβει την τιμητική διάκριση.
Τα κριτήρια για την απονομή του βραβείου ήταν η ποιότητα των υπηρεσιών, η καινοτομία, η διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες και η εξυπηρέτησή τους, καθώς και η αξιοπιστία. Επιπλέον κριτήρια υπήρξαν οι υλικοτεχνικές υποδομές του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων, η ανταγωνιστική αλλά και δίκαιη διάρθρωση των τελών χρήσης, αλλά και τα επενδυτικά σχέδια που θα καταστήσουν το λιμένα ικανό να ανταποκριθεί στις μελλοντικές ανάγκες της αγοράς.

EUROGATE_AflasAward

Από την πλευρά του ο Axel Mattern, διευθύνων σύμβουλος του λιμένα του Αμβούργου, δήλωσε την ικανοποίησή του για τις συνεχείς διακρίσεις που λαμβάνει ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων του Αμβούργου και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι και στο μέλλον θα διατηρηθεί η κυρίαρχη παρουσία του Αμβούργου στα λιμενικά πράγματα της Ευρώπης.
Να σημειωθεί ότι η Κίνα αποτελεί τον πλέον σημαντικό εμπορικό εταίρου του Αμβούργου. Μάλιστα, από το σύνολο των διακινηθέντων εμπορευματοκιβωτίων, ποσοστό 29% αφορά σε εμπορευματοκιβώτια προερχόμενα από κινέζικους λιμένες.

 

Φωτό: flickr.com/ kees torn & https://www.hafen-hamburg.de/en/press

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.