O απολογισμός της διεθνούς εκθέσεως «Ποσειδώνια 2016»

O απολογισμός της διεθνούς εκθέσεως «Ποσειδώνια 2016»

425
O απολογισμός της διεθνούς εκθέσεως «Ποσειδώνια 2016»

Θετικές κριτικές έλαβαν τα Ποσειδώνια 2016 από εκθέτες και επισκέπτες, οι οποίοι συμφώνησαν ομόφωνα ότι η φετινή διοργάνωση της κορυφαίας ναυτιλιακής έκθεσης στον κόσμο αποδείχθηκε η πιο επιτυχημένη στην πεντηκονταετή ιστορία της.
Έχοντας καταγράψει νέα ρεκόρ σε έκταση εκθεσιακού χώρου, εύρος συνεδριακού προγράμματος και αριθμό επισκεπτών, τα Ποσειδώνια 2016 εντυπωσίασαν τα στελέχη του ναυτιλιακού κλάδου, τους αναλυτές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με την άρτια αισθητική των περιπτέρων, το πλούσιο περιεχόμενο των συνεδρίων και το υψηλό επίπεδο των επισκεπτών και αντιπροσωπειών από όλο τον κόσμο που συγκεντρώθηκαν στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Συνολικά, 1.825 εκθέτες από 90 χώρες και 19 εθνικά περίπτερα υποδέχθηκαν 22.366 επισκέπτες από περισσότερες από 95 χώρες.
«Σταθερή επιδίωξή μας είναι να προσφέρουμε την καλύτερη συνολική εμπειρία στους συμμετέχοντες των Ποσειδωνίων, τόσο εντός όσο και εκτός του εκθεσιακού κέντρου, αναπτύσσοντας διαρκώς νέα προϊόντα και τελειοποιώντας τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους εκθέτες και στους επισκέπτες. Κάθε χρονιά εμπλουτίζουμε ακόμη περισσότερο τόσο την ίδια την έκθεση όσο και το παράλληλο πρόγραμμα συνεδρίων και αθλητικών δραστηριοτήτων, φροντίζοντας ώστε τα Ποσειδώνια να είναι πάντα πρωτότυπα, ενδιαφέροντα, επίκαιρα και να καλύπτουν στο μέγιστο τις απαιτήσεις εκθετών και επισκεπτών. Πάνω απ’ όλα, όμως, επιδιώκουμε να διατηρούμε αναλλοίωτο το κύρος των Ποσειδωνίων και να εδραιώνουμε την ηγετική τους θέση στη βιομηχανία μας, καθώς φροντίζουμε να ηγούνται πάντα των εξελίξεων και να επηρεάζουν τις τάσεις στον κλάδο»δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Βώκος, Εκτελεστικός Διευθυντής, Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε.
untitled copy
Η επόμενη διοργάνωση αναμένεται να ξεπεράσει για μια ακόμα φορά κάθε προηγούμενο, καθώς οι προκρατήσεις χώρου που ήδη έχουν ξεκινήσει καταδεικνύουν πως τα επόμενα Ποσειδώνια θα καλύπτουν πλήρως και τα 45.000 τετραγωνικά μέτρα του διαθέσιμου εκθεσιακού χώρου στο Metropolitan Expo.
Ο στενός δεσμός των Ποσειδωνίων με την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα είναι ένας από τους λόγους που η έκθεση βρίσκει απήχηση όπου δραστηριοποιούνται οι επαγγελματίες της ναυτιλίας παγκοσμίως, για τους οποίους η συνεργασία με τους Έλληνες πλοιοκτήτες είναι ζωτικής σημασίας. Το υψηλό επίπεδο των επισκεπτών ήταν ακόμη ένα θετικό στοιχείο των φετινών Ποσειδωνίων, σύμφωνα με τους περισσότερους εκθέτες.
Τα Ποσειδώνια είναι αναγνωρισμένα και ως ένα φόρουμ ανταλλαγής απόψεων και διεξαγωγής σημαντικών διαβουλεύσεων μεταξύ των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής, των κρατικών αξιωματούχων και των ηγετών της ναυτιλιακής βιομηχανίας, σε σχέση με τα ζητήματα και τους κανονισμούς που επηρεάζουν τον κλάδο παγκοσμίως. Ενδεικτικές αυτής της αναγνώρισης ήταν οι επισκέψεις στη φετινή έκθεση του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), κ. Kitack Lim, και της Ευρωπαίας Επιτρόπου Μεταφορών, κας Violeta Bulc, μαζί με την παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού και άλλων ξένων ηγετών.
Τα Ποσειδώνια 2018 θα πραγματοποιηθούν στις 4-8 Ιουνίου 2018 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Η διοργάνωση της έκθεσης τελεί υπό την αιγίδα της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας και των σημαντικότερων ναυτιλιακών ενώσεων.
20160622_172857

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.