215 νέα επιβατικά αεροσκάφη για το Iράν

215 νέα επιβατικά αεροσκάφη για το Iράν

133
215 νέα επιβατικά αεροσκάφη για το Iράν

H Τεχεράνη, σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ, κατέληξε σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για την αγορά 100 αεροσκαφών από την αμερικανική εταιρεία Boeing Co., προκειμένου να ανανεώσει τον γηρασμένο επιβατηγό στόλο της χώρας. Βέβαια, η συμφωνία υπόκειται σε έγκριση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας του Ιράν (CAO) κ. Αli Abedzadeh. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δε μπορεί να υπάρξει ακριβές χρονοδιάγραμμα για τη σύμβαση χωρίς την απαραίτητη άδεια του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αξία της συμφωνίας ανέρχεται σε $ 17 δισεκατομμύρια. Τον περασμένο  Ιανουάριο, το Ιράν κατέληξε, επίσης, σε συμφωνία και με την ευρωπαϊκή Airbus για την αγορά 115 επιβατικών αεροσκαφών, συνολικής αξίας 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η χώρα έχει ανακοινώσει την άμεση ανάγκη της για αγορά περίπου 400 επιβατικών αεροπλάνων μέσα στην επόμενη δεκαετία, αφού ήδη τα 250 από τα 270 αεροσκάφη που είναι εγγεγραμμένα στο ιρανικό νηολόγιο είναι παλαιάς τεχνολογίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.