Και η κυβέρνηση της Φινλανδίας ενισχύει τη ναυτιλιακή της βιομηχανία

Και η κυβέρνηση της Φινλανδίας ενισχύει τη ναυτιλιακή της βιομηχανία

69
Και η κυβέρνηση της Φινλανδίας ενισχύει τη ναυτιλιακή της βιομηχανία

Το υπουργείο Απασχόλησης και Οικονομίας της Φινλανδίας προχώρησε σε εφαρμογή νέων προγραμμάτων χρηματοδοτικής στήριξης της ναυτιλιακής βιομηχανίας της χώρας για το 2016, ύψους -σε πρώτη φάση για εφέτος- 516.000 ευρώ. Ο κυβερνητικός σχεδιασμός στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση του ανταγωνισμού των φινλανδικών ναυτιλιακών επιχειρήσεων.
Οι συγκεκριμένοι στόχοι που έχουν τεθεί είναι η κατά 10% αύξηση του κύκλου εργασιών του ναυτιλιακού κλάδου της Φινλανδίας, η αύξηση κατά 10% των δια θαλάσσης εξαγωγών της χώρας, η δημιουργία τουλάχιστον 400 νέων θέσεων εργασίας σε ναυτιλιακές και παραναυτιλιακές επιχειρήσεις, καθώς και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων στον χώρο της ναυτιλίας. Μάλιστα, το ποσοτικό όριο των ξένων επενδύσεων έχει τεθεί για το 2016 σε τρεις μεγάλες επενδύσεις.
Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα ενίσχυσης της ναυτιλιακής βιομηχανίας της χώρας είναι τριετές και λήγει το 2017, ενώ έχει ενδιαφέρον ότι το 2015 η φινλανδική κυβέρνηση χρηματοδότησε τις ναυτιλιακές και παραναυτιλιακές επιχειρήσεις της χώρας με σχεδόν 1.000.000 ευρώ.
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν σε δηλώσεις του τόνισε ότι «η δύναμη της φινλανδικής ναυτιλιακής βιομηχανίας είναι η συσσωρευμένη εμπειρία της αλλά και η πολυμορφία της. Η ναυτιλιακή μας βιομηχανία είναι ιδιαιτέρως ισχυρή σε ό,τι αφορά τον τομέα των κρουαζιερόπλοιων και των παγοθραυστικών. Πιστεύουμε ότι οι προοπτικές είναι ιδιαιτέρως θετικές για το φινλανδικό ναυτιλιακό πλέγμα και σαφώς είμαστε σαφώς πιο αισιόδοξοι από όσο ήμασταν πριν από λίγα χρόνια».

Φωτό: flickr.com/ Antti T. Nissinen

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.