ABS: O πρώτος αλλοδαπός αναγνωρισμένος φορέας για την επιθεώρηση της ναυτικής εργασίας...

ABS: O πρώτος αλλοδαπός αναγνωρισμένος φορέας για την επιθεώρηση της ναυτικής εργασίας στην Ιαπωνία

97
ABS: O πρώτος αλλοδαπός αναγνωρισμένος φορέας για την επιθεώρηση της ναυτικής εργασίας στην Ιαπωνία

O American Bureau of Shipping (ABS), αποτελεί τον πρώτο, αλλοεθνή, εγκεκριμένο νηογνώμονα που επιλέχθηκε από το ιαπωνικό υπουργείο Χωροταξίας, Δημοσίων Έργων, Μεταφορών και Τουρισμού, για την επιθεώρηση της ναυτικής εργασίας στην Ιαπωνία.
Τα κριτήρια των επιθεωρήσεων περιλαμβάνουν τη συμμόρφωση με τις διατάξεις της Διεθνούς Συμβάσεως Ναυτικής Εργασίας (MLC, 2006), η οποία συμβάλλει ουσιαστικά στον καθορισμό και την επιβολή, σε παγκόσμιο επίπεδο, κοινών ελάχιστων προτύπων για τις συνθήκες εργασίας των ναυτικών που εργάζονται σε εμπορικά πλοία μεγαλύτερα των 500 κ.ο.χ. Οι διατάξεις της MLC ρυθμίζουν θέματα όπως οι συνθήκες και όροι απασχόλησης με ειδική μέριμνα για τους νέους, η ενδιαίτηση και τροφοδοσία των πληρωμάτων, η ευημερία και κοινωνική ασφάλεια, η ιατρική περίθαλψης κ.α.
Τονίζεται πως η Ιαπωνία κύρωσε τη συγκεκριμένη σύμβαση τον Αύγουστο του 2013, ενώ στην επικράτεια της χώρας, λειτουργούν περισσότερες από 321 εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες επιθεώρησης για τη συμμόρφωση με τα εργασιακά πρότυπα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.