Η Πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Πανεπιστημίου συναντήθηκε με τον DNV GL

Η Πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Πανεπιστημίου συναντήθηκε με τον DNV GL

666
Η Πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Πανεπιστημίου συναντήθηκε με τον DNV GL
ο Δρ. Ηλίας Βισβίκης, η Πρόεδρος του WMU Dr. Cleopatra Doumbia-Henry και η Δρ. Μαρίνα Παπαϊωάννου

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Πανεπιστήμιο (WMU) Και η DNV GL Academy ανακοίνωσαν την συνεργασία τους σε ένα ακόμη μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο “Postgraduate Diploma in Maritime Safety and Security” έπειτα και από την επιτυχημένη πρώτη χρονιά του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών με τίτλο “Postgraduate Diploma in Executive Maritime Management”
Η Πρόεδρος του WMU, Dr. Cleopatra Doumbia-Herny, επισκέφθηκε τον εκθεσιακό χώρο του DNV GL στην διεθνή έκθεση των Ποσειδωνίων και συζήτησαν την συνεργασία ανάμεσα στους δύο οργανισμούς παρόντων και των Δρ. Ηλία Βισβίκη (Αναπληρωτή Καθηγητή του WMU και διευθυντή του προγράμματος σπουδών) και την Δρ Μαρίνα Παπαϊωάννου του DNV GL’s Maritime Academy Hellas. Στην συνάντηση συμφωνήθηκε ότι η πρώτη χρονιά του μεταπτυχιακού προγράμματος στέφθηκε από επιτυχία και αναγνώρισαν ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω συνεργασιών.
Με το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (Maritime Safety and Security), το οποίο θα ξεκινήσει στα τέλη του 2017, οι δύο οργανισμοί επικεντρώνονται στην ασφάλεια και την προστασία, δύο πεδία που βρίσκονται στο επίκεντρο της ναυτιλιακής βιομηχανίας με θέματα όπως αυτό της πειρατείας, της τρομοκρατίας καθώς και της παράνομης μετανάστευσης, της παράνομης αλιείας, της ασφάλειας των λιμένων αλλά και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.
Το νέο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών θα αποτελείται από πέντε κύκλους που θα καλύπτουν τα κάτωθι γνωστικά αντικείμενα:
1. Maritime Transport & Shipping Operations
2. Safety and Environmental Protection Issues
3. Maritime Safety: Requirements and Implementation
4. Legal and Operational Aspects of Maritime Security
5. Leadership and best practices in Port Management
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες http://www.wmu.se/distance-learning και http://maritime-executive-diploma.com/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.