Στη Χίο το πανελλήνιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας optimist 2016

Στη Χίο το πανελλήνιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας optimist 2016

133
Στη Χίο το πανελλήνιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας optimist 2016

Στη Χίο θα διεξαχθεί, από το 18 Σάββατο έως και την Τετάρτη 22 Ιουνίου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου όπτιμιστ, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
Τους αγώνες, στους οποίους συμμετέχουν νέοι έως 15 ετών, διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Χίου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Χίου κι άλλων δημόσιων & ιδιωτικών φορέων.
Είναι γεγονός πως πρόκειται για μια εκ των πολυπληθέστερων ιστιοπλοϊκών διοργανώσεων της χώρας μας, με έναν ιδιαίτερα αναπτυξιακό αντίκτυπο στον τόπο διεξαγωγής. Αίσθηση προκαλεί πως αναμένεται να συμμετάσχουν στην διοργάνωση πάνω από 600 αθλητές, αθλήτριες, προπονητές, συνοδοί από 60 ομίλους από όλη την Ελλάδα, σε μια περίοδο μάλιστα που το μεταναστευτικό φαίνεται να έχει σημαντικές, αρνητικές συνέπειες στις τουριστικές αφίξεις του ακριτικού νησιού.
Σύμφωνα με πηγές, πρόκειται για την πρώτη φορά που το συγκεκριμένο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο Αιγαίο πέλαγος, ενώ καθοριστικής σημασίας παράγοντα φαίνεται να αποτέλεσε η άριστη διοργάνωση του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Αιγαίου- Κρήτης στα σκάφη τύπου όπτιμιστ και λέιζερ που διεξήχθη στη Χίο τον Μάρτιο του 2015.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.