“Καίει” την Daewoo Shipbuilding ο λογιστικός έλεγχος

“Καίει” την Daewoo Shipbuilding ο λογιστικός έλεγχος

501
“Καίει” την Daewoo Shipbuilding ο λογιστικός έλεγχος

Toυς ασκούς του Αιόλου φαίνεται να έχει ανοίξει ο λογιστικός έλεγχος στην Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. (DSME) όπου διαφαίνεται από τους αρμόδιους επιθεωρητές η επαλήθευση μιας απάτης της τάξης που ξεπερνά τα 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.
Σε δημοσιεύματα κορεατικά αλλά και διεθνή ΜΜΕ η διοίκηση της εταιρείας φαίνεται να εκπόνησε επιχειρηματικές πρωτοβουλίες χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες ενώ η συνολική διαχείριση της DSME φαίνεται να βραχυκυκλωνόταν, για μια σειρά ετών από ομιχλώδεις και αδιαφανείς, αν όχι ύποπτες, διαδικασίες.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν πριν λίγες μέρες από το Σώμα Επιθεωρητών και Ελέγχου της Νότιας Κορέας (Board of Audit and Inspection) μετά από επί τόπου συλλογή ενοχοποιητικών αποδεικτικών στοιχείων από τους αρμόδιους εισαγγελείς της χώρας. Μετά από δημοσιεύματα στον Τύπο οι εισαγγελικές αρχές, στις αρχές του μήνα, εισέβαλαν στα γραφεία του Ομίλου στη Σεούλ και στην κορεατική επαρχία. Ήδη τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχουν κατασχεθεί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, λογιστικά βιβλία και έγγραφα από τα κεντρικά γραφεία της DSME στη Σεούλ και από τα ναυπηγεία της εταιρείας στην περιφέρεια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.