Ο λιμένας της Βενετίας επιδιώκει να καταστεί εμπορική πύλη της Σκανδιναυίας

Ο λιμένας της Βενετίας επιδιώκει να καταστεί εμπορική πύλη της Σκανδιναυίας

95
Ο λιμένας της Βενετίας επιδιώκει να καταστεί εμπορική πύλη της Σκανδιναυίας

Μία νέα διατροπική σύνδεση δημιουργείται μεταξύ των λιμένων της Βενετίας και του Ροστόκ στην Γερμανία, που θα επιτρέψει στα εμπορευματικά αγαθά που φτάνουν στον λιμένα της Βενετίας να προωθούνται μέσω τραίνου στο Ροστόκ και από εκεί με πλοία να φτάνουν στους σκανδιναυικούς λιμένες.
Συγκεκριμένα η Λιμενική Αρχή της Βενετίας υπέγραψε συμφωνία με την Λιμενική Αρχή του Ροστόκ καθώς και με τον όμιλο Γκριμάλντι για την διατροπική σύνδεση (πλοίο-τραίνο-πλοίο) μεταξύ λιμένων Βενετίας και Βαλτικής Θάλασσας, μέσω του Ροστόκ.
Τα εμπορευματικά αγαθά που θα φτάνουν στον λιμένα της Βενετίας -σε πρώτη φάση από βαλκανικούς λιμένες- θα φορτώνονται απευθείας σε τραίνο με προορισμό το Ροστόκ, απ’ όπου θα θα μεταφορτώνονται σε πλοία για να κατευθυνθούν προς τους λιμένες των σκανδιναυικών χωρών. Αυτή η διατροπική σύνδεση στην ουσία αποτελεί και την πρώτη υπηρεσία μεταφορών κατά μήκος του διαδρόμου «Μεσογείου Θάλασσας – Σκανδιναβίας».
Να σημειωθεί ότι το Νοέμβριο του 2015 είχε ξεκινήσει από τη ναυτιλιακή εταιρεία Grimaldi Lines και η σύνδεση του λιμένα της Βενετίας με την Φρανκφούρτη, μέσω του αλπικού περάσματος Μπρένερ, επιτρέποντας τη μεταφορά εμπορευμάτων από Ελλάδα και λοιπές βαλκανικές χώρες προς και από την Φρανκφούρτη μέσα σε μόλις 3 ημέρες. Μάλιστα, η επιτυχία αυτής της σύνδεσης Βενετίας-Φρανκφούρτης οδηγεί σε αύξηση των δρομολογίων τραίνων που συνδέουν τις δύο πόλεις από τα μέσα Ιουνίου.

Φωτό: https://www.port.venice.it/en/container.html-0

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.