Ξεκίνησε η ανέλκυση του τραγικού Sewol

Ξεκίνησε η ανέλκυση του τραγικού Sewol

392
Ξεκίνησε η ανέλκυση του τραγικού Sewol

Το υπουργείο Ωκεανών και Αλιείας Νότιας Κορέας των (MOF) ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανέλκυση του Sewol, το οποίο βυθίστηκε πριν από δύο χρόνια και βρίσκεται σήμερα σε βάθος 44 μέτρων κάτω από τη θάλασσα. Το κορεατικό υπουργείο έχει ήδη ανακοινώσει ότι το πλοίο δεν θα κοπεί, αλλά θα ανυψωθεί με ένα ειδικό δίχτυ. Ο κύριος λόγος για την προσπάθεια να μην τεμαχιστεί το σκαρί του πλοίου είναι για να αναζητηθούν οι αγνοούμενοι στο εσωτερικό του ναυαγίου.

Οι αρχές αναμένουν ότι το πλοίο θα ανελκυσθεί πλήρως, εάν δεν υπάρξει κάποια σφοδρή επιδείνωση στις καιρικές συνθήκες, μέχρι το τέλος Ιουλίου 2016.
Το Sewol στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε ειδικές εγκαταστάσεις στο λιμένα του Mokpo όπου οι αρχές θα διεξάγουν έρευνες για τα πλήρη αίτια του ναυαγίου αλλά και για την ανίχνευση αγνοουμένων. Σύμφωνα με τις κορεατικές θρησκευτικές παραδόσεις η ανίχνευση και ταφή των πτωμάτων είναι ύψιστης σημασίας για τις οικογένειες των άτυχων επιβαινόντων.
Η επιχείρηση ανέλκυσης αρχικά προβλεπόταν ότι θα κοστίσει 139 εκατομμύρια δολάρια αλλά λόγω των ειδικών συνθηκών η κοινοπραξία που ανέλαβε το τεράστιο και συναισθηματικά φορτισμένο έργο περιόρισε τον προϋπολογισμό σε, 75 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.