Άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

45
Άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, διεξήχθη άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης εντός του λιμένα της Αλεξανδρούπολης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο με τη συνδρομή του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς. Η άσκηση βασίστηκε σε σενάριο διαφυγής πετρελαιοειδών ουσιών από τις εγκαταστάσεις πετρελαίου στα ναύδετα της περιοχής με εισχώρηση ποσότητας και εντός του λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Για την αντιμετώπιση του περιστατικού διενεργήθηκε κατ’ αρχήν εκτίμηση της κατάστασης και της έκτασης της πετρελαιοκηλίδας και ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων, ενεργοποίηση του σχεδίου έκτακτης ανάγκης καταπολέμησης περιστατικών ρύπανσης, πόντιση πλωτών φραγμάτων για τον εγκλωβισμό της πετρελαιοκηλίδας και ανάκτησή της με χρήση αναρροφητικής αντλίας και απορροφητικών υλικών.
Σκοπός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση του προσωπικού και ο έλεγχος ετοιμότητας αντιμετώπισης παρόμοιων περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης.


Φωτό: http://www.ola-sa.gr/News/Details/tabid/126/ID/195/Default.aspx

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.