Η MSC θέλει να κυριαρχήσει στην ευρωπαϊκή αγορά κρουαζιέρας

Η MSC θέλει να κυριαρχήσει στην ευρωπαϊκή αγορά κρουαζιέρας

83
Η MSC θέλει να κυριαρχήσει στην ευρωπαϊκή αγορά κρουαζιέρας

Η MSC Cruises έχει θέσει ως στόχο να παραμείνει η κυρίαρχη εταιρεία στον χώρο της ευρωπαϊκής κρουαζιέρας, με μία ετήσια ικανότητα μεταφοράς επιβατών που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια μέχρι το 2026, σύμφωνα με τις νεώτερες εκτιμήσεις ειδικών του κλάδου της κρουαζιέρας.
Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εκτιμάται πως θα είναι η Costa Cruises με ικανότητα μεταφοράς επιβατών που υπολογίζεται πως σε ετήσια βάση θα αγγίξει τα επίπεδα των 1,6 εκατομμυρίων, ακολουθούμενη από τις γερμανικές εταιρείες AIDA και TUI Cruises, με 1,5 εκατομμύρια και σχεδόν 700.000 επιβάτες αντιστοίχως.
Σε ό,τι αφορά την Carnival Corporation και τις θυγατρικές της, εκτιμάται πως αυτές –πάντα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο- θα μπορούν να φιλοξενούν σχεδόν 3,9 εκατομμύρια επιβάτες.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα μεγέθη της συνολικής ευρωπαϊκής αγοράς κρουαζιέρας θα αγγίξουν φέτος τα 10 εκατομμύρια επιβάτες, σε σύγκριση με τα 6,6 πέρυσι.
Σε κάθε περίπτωση η περαιτέρω ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αγοράς κρουαζιέρας θα εξαρτηθεί από τις νέες παραγγελίες σε κρουαζιερόπλοια, αλλά και από την πιθανή μετακίνηση περισσότερων πλοίων προς την Κίνα για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών της εκεί αναπτυσσόμενης αγοράς.

Φωτό: www.msccruises.com.au

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.