Η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Σκωτίας έχει λαμπρό μέλλον

Η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Σκωτίας έχει λαμπρό μέλλον

194
Η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Σκωτίας έχει λαμπρό μέλλον

Ο νέος υπουργός υπεύθυνος για οικονομικά θέματα της κυβέρνησης της Σκωτίας, Keith Brown, σε πρόσφατες δηλώσεις του στο Άμπερντιν ανέφερε ότι η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Σκωτίας στην Βόρεια Θάλασσα μπορεί να έχει ένα λαμπρό μέλλον, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα βιώνει μία περίοδο ύφεσης.
Όμως, για τον ίδιο είναι άκρως σημαντική η ανάγκη να ενισχυθούν οι εγχώριοι παίκτες για να μπορέσουν να προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις, απαραίτητες για την αναζωογόννηση της βιομηχανίας πετρελαίου και αερίου της Σκωτίας.
Για τον Brown είναι πολύ μεγάλη η πρόκληση της αντιμετώπισης της κρίσης που μαστίζει κυρίως την σκωτσέζικη βιομηχανία πετρελαίου λόγω της δραματικής πτώσης των διεθνών τιμών κατά την διάρκεια των τριών τελευταίων ετών. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι κατά την διάρκεια της κρίσης δεκάδες χιλιάδες Σκωτσέζοι που εργάζονταν σε πετρελαϊκές εταιρείες έχουν χάσει την εργασία τους.
Για τον υπουργό Υποδομών, Επενδύσεων και Πόλεων Keith Brown αλλά και για τον Υπουργό Ενέργειας της Σκωτίας, Paul Wheelhouse, είναι απαραίτητη μία συντονισμένη προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατόν οι αιτίες που έχουν οδηγήσει στην ύφεση (και) την σκωτσέζικη βιομηχανία πετρελαίου αλλά και την βιομηχανία του φυσικού αερίου.
Έχει ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν την κρίση, πετρελαϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται την Σκωτία, όπως οι Nexen και EnQuest, έχουν αρχίσει να στρέφουν το ενδιαφέρον τους προς την Ασία και συγκεκριμένα προς την Μυανμάρ με στόχο νέες επενδύσεις σε πιο προσοδοφόρες αγορές.

Φωτό: http://www.songaoffshore.com/PublishingImages

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.