Η Νορβηγία προσφέρει τεχνογνωσία στη Νιγηρία προς ενίσχυση της ναυτιλίας της

Η Νορβηγία προσφέρει τεχνογνωσία στη Νιγηρία προς ενίσχυση της ναυτιλίας της

89
Η Νορβηγία προσφέρει τεχνογνωσία στη Νιγηρία προς ενίσχυση της ναυτιλίας της

Με στόχο την ανάπτυξη της ναυτιλιακής της βιομηχανίας η Νιγηρία προχωρά σε στενότερη συνεργασία με τη Νορβηγία.
Συγκεκριμένα η NIMASA – Nigerian Maritime Administration and Safety Agency, που αποτελεί τον κρατικό φορέα της Νιγηρίας με ευθύνη την οργάνωση και επίβλεψη της ναυτιλιακής βιομηχανίας και της θαλάσσιας ασφάλειας της χώρας, ξεκινά και επισήμως συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς της Νορβηγίας για μεταφορά ναυτιλιακής τεχνογνωσίας προς τη Νιγηρία με στόχο την ανάπτυξη του ναυτιλιακού της τομέα. Αυτό δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της NIMASA Δρ Dakuku Peterside μετά τη συνάντησή του την περασμένη εβδομάδα με τον Νορβηγό πρεσβευτή στη Νιγηρία, Rolf Ree.
Ο Γενικός Διευθυντής της NIMASA περιέγραψε, μάλιστα, τη Νορβηγία ως ένα μεγάλο ναυτικό έθνος, το οποίο έχει κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση και του οποίου την εμπειρία θέλει να αξιοποιήσει και η Νιγηρία, διαμορφώνοντας ένα μεσοπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της ναυτιλιακής βιομηχανίας της χώρας αλλά και οικοδόμησης ναυτιλιακών συμμαχιών.
Ένας ακόμα στόχος της NIMASA, όπως αποκάλυψε ο Νορβηγός πρεσβευτής, είναι και η ενίσχυση της ελκυστικότητας της νιγηριανής σημαίας, κάτι στο οποίο η Νορβηγία είναι σε θέση με την τεχνογνωσία της να προσφέρει.

Φωτό: www.nimasa.gov.ng

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.