Στη δημοσιότητα ο κώδικας καλών πρακτικών για τα λιμάνια κρουαζιέρας

Στη δημοσιότητα ο κώδικας καλών πρακτικών για τα λιμάνια κρουαζιέρας

93
Στη δημοσιότητα ο κώδικας καλών πρακτικών για τα λιμάνια κρουαζιέρας

Οι ενώσεις λιμένων κρουαζιέρας της Ευρώπης, με την συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Λιμένων (ESPO), δημοσίευσε το΄Code of Practice για τους επιβατικούς λιμένες (κρουαζιέρα και ακτοπλοΐα). Ο Κώδικας αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης των επιβατικών μεταφορών αλλά και για την επικοινωνία των απόψεων των επιβατικών λιμένων στους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και στους διαμορφωτές των σχετικών πολιτικών. Οι πέντε ενότητες του Κώδικα σχετίζονται με τον ανταγωνισμό και τη συνεργασία ανάμεσα στα λιμάνια, τη σπουδαιότητα της ανάπτυξης των υποδομών, την ασφάλεια (security) στην εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας, τη βελτίωση των σχέσεων των λιμένων με τις πόλεις που τους φιλοξενούν καθώς και τους προορισμούς και τέλος τη διαμόρφωση σχέσεων μεταξύ των επιβατικών λιμένων και των εταιρειών κρουαζιέρας και ακτοπλοΐας αλλά και των ενώσεών τους.
Ο Κώδικας παρουσιάστηκε επίσημα στο συνέδριο του ESPO το οποίο διεξήχθει στο Δουβλίνο από τις 2-3 Ιουνίου και αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό αποτέλεσμα της δουλειάς που πραγματοποιείται από το Πανευρωπαϊκό δίκτυο λιμένων ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας. Στο πλαίσιο του δικτύου οι πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές ενώσεις λιμένων κρουαζιέρας, η Medcruise, η Cruise Europe, η Cruise Baltic, η Cruise Britain και η Cruise Norway, σε στρατηγική συνεργασία με τον ESPO, κατάφεραν να εκπροσωπήσουν αποτελεσματικά τα επιβατικά λιμάνια έναντι των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε.
es

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.