Στην Λισσαβώνα ο Γ.Γ. ΥΝΑ Γ. Θεοτοκάς στο πλαίσιο του Oceans Meeting

Στην Λισσαβώνα ο Γ.Γ. ΥΝΑ Γ. Θεοτοκάς στο πλαίσιο του Oceans Meeting

40
Στην Λισσαβώνα ο Γ.Γ. ΥΝΑ Γ. Θεοτοκάς στο πλαίσιο του Oceans Meeting

Στην διυπουργική συνάντηση Oceans Meeting που διοργανώθηκε στη Λισσαβώνα, παρουσία του Πρωθυπουργού της χώρας, António Costa, στις 2 και 3 Ιουνίου στο πλαίσιο εκδηλώσεων με θέμα Συνάντηση για τους Ωκεανούς συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Θεοτοκάς, ως εκπρόσωπος του υπουργείου. Σκοπός της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν αντιπροσωπίες από 42 χώρες και επτά διεθνείς οργανισμούς, ήταν η ενίσχυση των πολιτικών για τις Θάλασσες και τους Ωκεανούς σε παγκόσμιο επίπεδο, ο εμπλουτισμός του ρόλου της επιστήμης και της έρευνας στη γαλάζια οικονομία, η προώθηση της γνώσης για τους Ωκεανούς και τις Θάλασσες μεταξύ των νέων και η δυνατότητα αναγνώρισης σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο επιχειρήσεων, επιχειρηματιών, φορέων και κλάδων που ασχολούνται με τη θάλασσα. Η κύρια δραστηριότητα της Συνάντησης για τους Ωκεανούς ήταν η Διυπουργική Συνάντηση των Υπουργών που ασχολούνται με τις θαλάσσιες υποθέσεις. Προϊόν της συνάντησης είναι η Διακήρυξη για τους Ωκεανούς. Παράλληλα γεγονότα αποτέλεσαν το Διεθνές Συνέδριο για τους Ωκεανούς και η Έκθεση επιχειρήσεων και φορέων με δραστηριότητα στους σχετικούς τομείς.
Ο Γ.Γ. του ΥΝΑΝΠ συμμετείχε στην διυπουργική συνάντηση, παρουσιάζοντας με ομιλία του τις θέσεις της χώρας σχετικά με την γαλάζια οικονομία, το ρόλο της ναυτιλίας στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, την ανάγκη εφαρμογής πολιτικών για τη ναυτιλία σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και την ανάγκη για εφαρμογή πολιτικών που θα προωθούν την απασχόληση, θα ενθαρρύνουν την έρευνα και την καινοτομία και θα συμβάλλουν στην προσέλκυση νέων στους σχετικούς κλάδους.
Κατά την παραμονή του στη Λισσαβώνα ο Γ. Θεοτοκάς συναντήθηκε με την υπουργό Θάλασσας της Πορτογαλίας, Ana Paula Vitorino, η οποία ήταν η διοργανώτρια της Συνάντησης για τους Ωκεανούς. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσία και της πρέσβεως της Ελλάδας στη Λισσαβώνα Αικατερίνης Σιμοπούλου, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και διερευνήθηκαν προοπτικές για εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ναυτιλίας, των λιμενικών υποδομών, της απασχόλησης στη ναυτιλία και του θαλάσσιου τουρισμού. Ο Γ.Γ του ΥΝΑΝΠ μετέφερε στην κα Vitorino μήνυμα του υπουργού Θοδωρή Δρίτσα σχετικά με τις προοπτικές συνεργασίας στους τομείς κοινού ενδιαφέροντος και την πρόθεση του να απευθύνει πρόσκληση για συνέχιση των συζητήσεων σε μελλοντική συνάντηση τους

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.