Εντυπωσιακή διάσωση στον Ειρηνικό από Ελληνικό δεξαμενόπλοιο

Εντυπωσιακή διάσωση στον Ειρηνικό από Ελληνικό δεξαμενόπλοιο

2787
Εντυπωσιακή διάσωση στον Ειρηνικό από Ελληνικό δεξαμενόπλοιο

Στις 4 Μαΐου το Ελληνικό δεξαμενόπλοιο “Sea Lynx” της Pantheon Tankers Management έλαβε μέρος στη διάσωση ενός αλιευτικού πλοίου, στον Ειρηνικό ωκεανό.
Sea Lynx map
Ειδικότερα, καθώς το χωρητικότητας 318.306 MT πλοίο έπλεε έξω από τα ανοιχτά του Εκουαδόρ, έλαβε σήμα κινδύνου από ένα παραπλέον αλιευτικό το οποίο είχε πάρει φωτιά. Άμεσα, ο πλοίαρχος, Αντώνης Ψαριανός, ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές και λοιπούς ενδιαφερόμενους και προχώρησε προς την διάσωση του κινδυνεύοντος πλοίου, του αλιευτικού Ciudad de Portoviejo, σημαίας Εκουαδόρ.
Συνολικά και τα 21 άτομα που επέβαιναν στο αλιευτικό διασώθηκαν, με μόνο δύο από τους επιβαίνοντες να έχουν υποστεί εγκαύματα πρώτου βαθμού από την φωτιά. Μετά το πέρας της διάσωσης, δόθηκαν πρώτες βοήθειες στους τραυματίες και η ακτοφυλακή του Εκουαδόρ διέταξε τον πλοίαρχο να προχωρήσει προς τα νησιά Γκαλαπάγκος για την αποβίβαση των ναυαγών.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες από τη διάσωση:

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.