Νέα στοιχεία για την πειρατεία στο Κέρας της Αφρικής

Νέα στοιχεία για την πειρατεία στο Κέρας της Αφρικής

286
Νέα στοιχεία για την πειρατεία στο Κέρας της Αφρικής

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Britannia P&I Club, η οργάνωση Oceans Beyond Piracy (OBP) δημοσίευσε την έκθεσή της σχετικά με την κατάσταση της πειρατείας στην Ανατολική Αφρική. Η οργάνωση OBP είναι μια μη-κερδοσκοπική εταιρεία που αποσκοπεί στην καταγραφή των πειρατικών περιστατικών αλλά και στη μελέτη των επιπτώσεων της πειρατείας στην παγκόσμια ναυτιλιακή δραστηριότητα.
Συγκεκριμένα, η έκθεση της OBP εξετάζει 33 περιστατικά που καταγράφηκαν στην Ανατολική Αφρική, εκ των οποίων τα 9 εικάζεται πως αφορούσαν Σομαλούς πειρατές.
Αξίζει να αναφερθεί, ότι στο 78% των πλοίων εναντίον των οποίων σημειώθηκαν πειρατικές επιθέσεις επέβαινε ένοπλο ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας, το οποίο με προειδοποιητικές βολές επιτύγχανε την απομάκρυνση των πειρατών.
Με βάση τα στοιχεία της έκθεσης προκύπτει ότι η πειρατική δραστηριότητα στο Κέρας της Αφρικής, αν και σημαντικά μειωμένη τα τελευταία χρόνια, παραμένει ακόμα «ζωντανή» και προληπτικά μέτρα όπως η πρόσληψη ένοπλων φρουρών, όταν τα εμπορικά πλοία διαπλέουν περιοχές υψηλής επικινδυνότητας, θα πρέπει να συνεχιστεί.
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την έκθεση εδώ: http://oceansbeyondpiracy.org/reports/sop2015
piracy east africa (2)

Φωτό: http://www.reederverband.de/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.