Το αεροδρόμιο του Ριάντ εγκαινιάζει νέο τερματικό σταθμό

Το αεροδρόμιο του Ριάντ εγκαινιάζει νέο τερματικό σταθμό

60
Το αεροδρόμιο του Ριάντ εγκαινιάζει νέο τερματικό σταθμό

Στο πλαίσιο των στρατηγικών αλλαγών που αφορούν στις νέες οικονομικές προτεραιότητες του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας εγκαινιάζεται την ερχόμενη Κυριακή η λειτουργία του νέου τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο του Ριάντ, King Khalid International Airport.
Το νέο Terminal 5 έχει έκταση 106.500 τετραγωνικών μέτρων και θα λειτουργεί από μια θυγατρική εταιρεία της της Dublin Airport Authrotity. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται παραχώρηση του μάνατζμεντ αεροσταθμού σε ιδιωτική εταιρεία και μάλιστα ευρωπαϊκή.
Ο τερματικός σταθμός αποτελεί μέρος των σχεδίων επέκτασης του αεροδρομίου και έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την ικανότητα του αεροδρομίου ώστε να φιλοξενεί 14 εκατομμύρια επιβάτες σε λίγες εβδομάδες αλλά και σε 40 εκατομμύρια μέχρι το 2038.
Ο νέος αεροσταθμός θα λειτουργήσει αρχικά για πτήσεις εσωτερικού. Οι εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν χώρους για 36 check-in, αλλά και χώρο στάθμευσης για 3.740 αυτοκίνητα.
Οι επιβάτες θα μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε μια υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο προς άλλους τερματικούς σταθμούς ενώ ο σταθμός θα συνδεθεί με το νέο μετρό της πρωτεύουσας.
Το Τerminal 5 θα είναι σε πλήρη λειτουργία στις 20 Ιουνίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.