Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων απευθύνει έκκληση προς τον ΥΝΑ

Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων απευθύνει έκκληση προς τον ΥΝΑ

143
Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων απευθύνει έκκληση προς τον ΥΝΑ

Επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας απέστειλε η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας με αφορμή την 48ωρη απεργία, της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος.
Το κείμενο της επιστολής της Ένωσης είναι το εξής:

«Με αφορμή την εξαγγελθείσα 48ωρη επαναλαμβανόμενη απεργία, από αύριο Πέμπτη 26/5/2016, της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜ.Υ.Λ.Ε) και των Ενώσεων Εργαζομένων στον ΟΛΠ, υπήρξε συνάντηση του Προεδρείου της Ενώσεώς μας με τους Προέδρους των ανωτέρω φορέων εργαζομένων στον ΟΛΠ, όπου μας ενημέρωσαν, σχετικά με εργασιακά ζητήματα του προσωπικού, που τους απασχολούν και έχουν τεθεί υπόψιν των αρμοδίων φορέων Διοίκησης του Οργανισμού, αλλά δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανταπόκριση, όσον αφορά τις ρυθμίσεις που θα εξασφαλίζουν τα δικαιώματά τους.
Από πλευράς της Ενώσεώς μας, τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει ομαλότητα στην λειτουργία του λιμένος Πειραιώς, αλλά και σε όλους τους λιμένες της επικράτειας που προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια και να αποφευχθούν καταστάσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη λειτουργία των πλοίων και ιδιαίτερα την ομαλή διακίνηση των μεταφερομένων επισκεπτών – τουριστών. Ως φορέας εκπροσώπησης του κλάδου της κρουαζιέρας, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε τους κινδύνους που μπορούν να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες καταστάσεις, όπως αυτές των απεργιακών κινητοποιήσεων, οι οποίες είναι ικανές να λειτουργήσουν εις βάρος της προσεγγίσεως πλοίων σε Ελληνικούς λιμένες. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι, οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν, αν δεν βρεθούν τρόποι εξασφάλισης της ομαλότητας στον λιμένα, θα είναι σοβαρές, την στιγμή που όλοι οι φορείς καταβάλλουν προσπάθεια να δημιουργηθούν όροι ελκυστικοί, με στόχο να στηρίξουν την ανάπτυξη αυτού του κλάδου του θαλάσσιου τουρισμού, με τα πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής των λιμένων προσεγγίσεων των κρουαζιεροπλοίων, αλλά και την Εθνική μας οικονομία γενικότερα. Ιδιαίτερα δε, την τρέχουσα τουριστική περίοδο, που υπάρχει στροφή προορισμού κρουαζιεροπλοίων σε Ελληνικούς λιμένες, ένεκα της καταστάσεως στην Τουρκία, δεν θα πρέπει να χαθεί η ευχέρεια να εκμεταλλευτεί η Χώρα μας αυτό το γεγονός.
Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε κ. Υπουργέ, για τις άμεσες εκ μέρους σας ενέργειες, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, τον ΟΛΠ και οποιοδήποτε άλλο φορέα κρίνετε σκόπιμο, προκειμένου να εξεταστούν τα αιτήματα των εργαζομένων και να βρεθούν λύσεις που θα αποτρέψουν δυσάρεστες καταστάσεις, όπως προαναφέρεται».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.