Βραβεία Ευκράντη 2015: Bραβείο υποστήριξης της ελληνικής ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας

Βραβεία Ευκράντη 2015: Bραβείο υποστήριξης της ελληνικής ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας

2046
Βραβεία Ευκράντη 2015: Bραβείο υποστήριξης της ελληνικής ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας

Τα βραβεία «Ευκράντη» διοργανώνονται κάθε χρόνο από τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και τη στήριξη της ΕΝΟΕ και του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη και απονεμήθηκαν στις 18 Μαϊου 2016, στην ανακαινισμένη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά.

To βραβείο υποστήριξης της ελληνικής ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας – υποψήφιοι για το οποίο μπορεί να είναι άτομα και ενώσεις που έχουν προσφέρει ποικιλοτρόπως στην επιχειρηματικότητα της ελληνικής ναυτιλίας – απονεμήθηκε για το 2015, στη Mylaki Shipping Agency Ltd και στη Seaven Group.

Η Mylaki Shipping Agency Ltd και η Seaven Group αποτελούν δύο εταιρείες οι οποίες, αθόρυβα και άοκνα, συνεχίζουν μια μακροχρόνια παράδοση και εμπειρία στη ναυτιλιακή, και όχι μόνον, επιχειρηματικότητα.

Η Seaven είναι μία από τις πλέον δυναμικές και σύγχρονες εταιρείες Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων με στόλο πλοίων ο οποίος εξυπηρετεί ως επί το πλείστον το ελληνικό αρχιπέλαγος, συμβάλλοντας με τις μεταφορές προϊόντων και αγαθών στη διατήρηση και βελτίωση της επιχειρηματικότητας στα ελληνικά νησιά. Επιπροσθέτως, η Mylaki Shipping διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο πρακτόρευσης στα κυριότερα λιμάνια της Ελλάδας, δίνοντας τη δυνατότητα σε οποιοδήποτε πλοίο προσεγγίζει τους ελληνικούς λιμένες να έχει πρόσβαση σε ένα ευρύ πλέγμα υπηρεσιών. Οι δύο εταιρείες επιμένουν ελληνικά σε όλες τις εκφάνσεις λειτουργίας τους (από τη στελέχωση των πλοίων μέχρι τη συντήρησή τους) δίνοντας σημαντική προστιθέμενη αξία στο ελληνικό ναυτιλιακό cluster.

Με το συγκεκριμένο βραβείο τιμάμε το ρόλο και τη σημασία των ναυτιλιακών εταιρειών που εξειδικεύονται με σύγχρονες μεθόδους αλλά και βαθιά γνώση στις μικρές αποστάσεις. Η σημασία των υγιών ναυτιλιακών εταιρειών σε αυτή την αγορά είναι σημαντικότατη και πολύτιμη για την επιχειρηματικότητα, αλλά και την οικονομική επιβίωση και ευημερία του ελληνικού αρχιπελάγους.

Τιμάμε, επιπλέον, τις εταιρείες που παραμένουν αρωγοί της ελληνικής ναυπηγοεπισκευαστικής και τεχνολογικής βιομηχανίας, που, δυστυχώς, για ποικίλους λόγους, ασθμαίνει.

∆ρ Γιώργος Βαγγέλας Ταμίας ΕΝΟΕ,
σύμβουλος έκδοσης «Ν.Χ.»

 

Οι βραβεβευθέντες Στράτος και Νίκος Τσαλαμανιός με τη μητέρα τους Σάρα Δανισκίδου- Τσαλαμανιού
Οι βραβεβευθέντες Στράτος και Νίκος Τσαλαμανιός με τη μητέρα τους Σάρα Δανισκίδου- Τσαλαμανιού
201605191409316741
Οι βραβεβευθέντες Στράτος και Νίκος Τσαλαμανιός με το Γιώργο Βοζίκη, εκτελεστικό διευθυντή της ΕΕΝΜΑ

201605191409210537

Περισσότερες πληροφορίες για τα βραβεία Ευκράντη μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.efkranti.gr.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.