Εκνευρισμό στις αγορές δημιουργεί η συνεχιζόμενη ύφεση στις πωλήσεις χάλυβα

Εκνευρισμό στις αγορές δημιουργεί η συνεχιζόμενη ύφεση στις πωλήσεις χάλυβα

142
Εκνευρισμό στις αγορές δημιουργεί η συνεχιζόμενη ύφεση στις πωλήσεις χάλυβα

O κολοσσός στη χαλυβουργία της Λατινικής Αμερικής Gerdau, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη του για το πρώτο τρίμηνο του 2016, συρρικνώθηκαν κατά 95% σε μόλις 4.000.000 δολάρια ΗΠΑ, σε σχέση με το 2015.
Ωστόσο, το ποσοστό αυτό εξακολουθεί να σηματοδοτεί μια ήπια άνοδο από το τέταρτο τρίμηνο του 2015, αφού υπήρξε μια βελτίωση στο EBITDA (κέρδη προ τόκων, φόρων, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων) σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία.
Η παραγωγή χάλυβα, για την περίοδο από Ιανουάριο έως Μάρτιο 2016 άγγιξε τους 4.154.000 τόνους, μειωμένη κατά 4,3% σε σχέση με το 2015, αλλά 6,8% περισσότερη από το προηγούμενο τρίμηνο.
Ωστόσο, η συνεχιζόμενη ύφεση στις πωλήσεις είναι μια αιτία ανησυχίας, αν και η Gerdau, όπως και πολλοί κατασκευαστές και παραγωγοί πρώτων υλών, αύξησαν τις εξαγωγές τους προκειμένου να καλύψουν τη συρρίκνωση της εγχώριας ζήτησης. Οι εξαγωγές της αυξήθηκαν κατά 72,% σε σχέση με το 2015.
Η Gerdau έχει την ικανότητα να παράγει μέχρι και 25 εκατομμύρια τόνους χάλυβα ετησίως και διαθέτει εγκαταστάσεις παραγωγής χάλυβα σε 14 χώρες μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, η Χιλή, η Κολομβία, η Ινδία, το Μεξικό, η Ισπανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βενεζουέλα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.