Χάθηκαν τα ίχνη αεροσκάφους της Egyptair στην ανατολική Μεσόγειο με 66 επιβάτες

Χάθηκαν τα ίχνη αεροσκάφους της Egyptair στην ανατολική Μεσόγειο με 66 επιβάτες

152
Χάθηκαν τα ίχνη αεροσκάφους της Egyptair στην ανατολική Μεσόγειο με 66 επιβάτες

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Egyptair, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ενώ εκτελούσε την πτήση από το Παρίσι προς το Κάιρο. Οι αιγυπτιακές αρχές εκφράζουν φόβους ότι το αεροπλάνο έχει καταπέσει στην θάλασσα.
Τα σωστικά συνεργεία διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, το οποίο κατά την ώρα της εξαφάνισής του βρισκόταν δέκα μίλια εντός του εναέριου χώρου της Αιγύπτου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του «flightradar24» το αεροπλάνο σταμάτησε να δίνει σήμα στα ραντάρ ενώ πετούσε σε ύψος 36.975 ποδών.
Από το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώθηκε ότι μία φρεγάτα και δύο πολεμικά αεροσκάφη συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους.
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, στο Airbus Α320 του αιγυπτιακού αερομεταφορέα επέβαιναν 56 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα. Επιβάτες από την Αίγυπτο, την Σαουδική Αραβία, την Γαλλία, την Βρετανία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, το Κουβέιτ, το Σουδάν, το Τσαντ, την Αλγερία, τον Καναδά αλλά και το Ιράκ επέβαιναν στην πτήση MS8045 της Egyptair.
Επιπλέον, σύμφωνα με την Egyptair, στο αεροσκάφος βρίσκονταν και τρία μέλη του προσωπικού ασφαλείας της εταιρείας (κατά το πρότυπο των Ισραηλινών), συνολικά δηλαδή επέβαιναν 66 άτομα.

Φωτό: www.egyptair.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.