75 πλοία βρίσκονται στα ανοιχτά της Νιγηρίας αναμένοντας να πληρωθούν

75 πλοία βρίσκονται στα ανοιχτά της Νιγηρίας αναμένοντας να πληρωθούν

397
75 πλοία βρίσκονται στα ανοιχτά της Νιγηρίας αναμένοντας να πληρωθούν

Η Νιγηρία αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη -εδώ και αρκετές δεκαετίες- οικονομική κρίση, η οποία οφείλεται στη σημαντική μείωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, η οποία οδηγεί με τη σειρά της σε σημαντική μείωση των κρατικών εσόδων από τις πωλήσεις πετρελαίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εθνικό εισόδημα της Νιγηρίας εξαρτάται σε ποσοστό σχεδόν 70% από τις πωλήσεις αργού πετρελαίου.
Το αποτέλεσμα είναι τα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας σε δολάρια να περιορίζονται συνεχώς και να μην υπάρχει η δυνατότητα πληρωμών για πληρωμή των εισαγόμενων προϊόντων διύλισης πετρελαίου καθώς και άλλων βασικών αγαθών, γεγονός που οδηγεί σε έλλειψη καυσίμων.
Οι ελλείψεις καυσίμων κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών -όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας- έχουν προκαλέσει σημαντική αύξηση των ακυρώσεων αλλά και των καθυστερήσεων στις εσωτερικές πτήσεις στη Νιγηρία.
Να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 75 πλοία με δυόμιση εκατομμύρια τόνους καυσίμων περιμένουν στα ανοικτά των νιγηριανών λιμένων τους εισαγωγείς να βρουν τα δολάρια που απαιτούνται για να πληρώσουν τα φορτία.
Μία από τις αεροπορικές εταιρείες της Νιγηρίας, η Dana Air, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά συγνώμη από τους επιβάτες της για τις καθυστερήσεις και τις ακυρώσεις πτήσεων, που οφείλονται σε «έλλειψη αεροπορικών καυσίμων Jet A1».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.