Οι Δανοί εφοπλιστές βελτιώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των πλοίων τους

Οι Δανοί εφοπλιστές βελτιώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των πλοίων τους

279
Οι Δανοί εφοπλιστές βελτιώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των πλοίων τους

H Ένωση Δανών Εφοπλιστών εγκαινίασε τον περασμένο Απρίλιο ένα νέο διαδικτυακό ιστότοπο, τον navigatingresponsibly.dk, ο οποίος είναι αφιερωμένος στις ενέργειες των μελών της Ένωσης για την περαιτέρω μείωση του κλιματικού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος των πλοίων τους και όχι μόνο. Για παράδειγμα στο νέο ιστότοπο των Δανών Εφοπλιστών μπορεί ο χρήστης να βρει απάντηση στο ερώτημα για το ποιο είναι το αποτύπωμα CO2 κατά τη μεταφορά ή χρήση ενός i-pad ή σε ποιο ποσοστό μπορεί στην πραγματικότητα να ανακυκλωθεί ένα πλοίο.
Μπορεί ο νέος ιστότοπος να δίνει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα αλλά πρωτίστως είναι αφιερωμένος στο να παρουσιάσει στον χρήστη την αποδοτικότητα των θαλάσσιων μεταφορών και υπηρεσιών ενώ καταδεικνύει και τους τρόπους με τους οποίους η ναυτιλιακή βιομηχανία της Δανίας εργάζεται προς την κατεύθυνση της μείωσης των επιπτώσεων της δράσης της στο περιβάλλον και στο κλίμα. Η κύρια έμφαση δίνεται σε τέσσερις από τις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ναυτιλία: τις εκπομπές CO2, την ατμοσφαιρική ρύπανση, την ανακύκλωση των πλοίων και η διαχείριση και επεξεργασία του υδάτινου έρματος.
Η Maria Bruun Skipper, επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας, Υγείας, Περιβάλλοντος και Καινοτομίας στην Ένωση Δανών Εφοπλιστών, σημειώνει ότι «παρά το γεγονός ότι η δια θαλάσσης μεταφορά αγαθών είναι η πλέον φιλική για το περιβάλλον, εμείς θέλουμε να αναλάβουμε ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη και να μπορέσουμε να μειώσουμε περαιτέρω το αποτύπωμά μας σε περιβάλλον και κλίμα».
d
Φωτό: http://www.navigatingresponsibly.dk/0

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.