Με πέντε ναυτιλιακές εταιρείες σχεδιάζει νέα συμμαχία η Hapag-Lloyd

Με πέντε ναυτιλιακές εταιρείες σχεδιάζει νέα συμμαχία η Hapag-Lloyd

404
Με πέντε ναυτιλιακές εταιρείες σχεδιάζει νέα συμμαχία η Hapag-Lloyd

Η γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Hapag-Lloyd AG αναμένεται να προχωρήσει σε συνένωση δυνάμεων με πέντε -μέχρι πρότινος- ανταγωνιστές της με στόχο την συγκρότηση μίας νέας συμμαχίας. Η νέα συμμαχία, όπως ανακοίνωσε η Hapag-Lloyd προβλέπεται να περιλαμβάνει τις εξής ναυτιλιακές εταιρείες: Hanjin (Νότια Κορέα), “K”Line (Ιαπωνία), Mitsui O.S.K. Lines (Ιαπωνία), Nippon Yusen Kaisha (Ιαπωνία) και Yang Ming (Ταϊβάν).
Αυτές οι πέντε ναυτιλιακές εταιρείες μαζί με την γερμανική Hapag-Lloyd θα συγκροτήσουν μία συμμαχία που θα φέρει το όνομα «THE Alliance». Η τελευταία θα επικεντρώσει το επιχειρηματικό της ενδιαφέρον κυρίως στις γραμμές Ανατολής-Δύσης και συγκεκριμένα τις τακτικές γραμμές εμπορευματοκιβωτίων, που συνδέουν τα ασιατικά λιμάνια με αυτά της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής καθώς και της Μέσης Ανατολής.
Ο στόλος της νέας συμμαχίας θα περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες 620 πλοία με μεταφορική ικανότητα 3,5 εκατομμυρίων εμπορευματοκιβωτίων, που αντιπροσωπεύει το 18% της παγκόσμιας χωρητικότητας.
Βέβαια, θα πρέπει να αναφερθεί ότι για να προχωρήσουν τα σχέδια συγκρότησης της νέας συμμαχίας πρέπει η τελευταία να εγκριθεί από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές και Επιτροπές Ανταγωνισμού των αντίστοιχων χωρών και σαφώς και της ΕΕ.

Φωτό: www.hapag-lloyd.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.