$100,000 πρόστιμο για στόχευση πλοίου με λέιζερ

$100,000 πρόστιμο για στόχευση πλοίου με λέιζερ

458
$100,000 πρόστιμο για στόχευση πλοίου με λέιζερ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αμερικανικού Τύπου, η Aμερικανική Aκτοφυλακή απέδειξε για μια ακόμη φορά πως δεν αστειεύεται, επιβάλλοντας ένα βαρύτατο πρόστιμο της τάξεως των $100,000 σε έναν επιτήδειο που στόχευσε με λέιζερ τη γέφυρα του πορθμείου “Tokiate” στην Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, τα ευρήματα της έρευνας για το περιστατικό στις 22 Οκτωβρίου του 2015 έδειξαν πως o Μark Raden από το Freeland της πολιτείας της Ουάσιγκτον ήταν πάνω στο πορθμείο Kitnap όταν έστρεψε ένα μπλε λέιζερ προς την γέφυρα του Tokiate. Υπογραμμίζοντας την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου περιστατικού, ο λιμενάρχης της περιοχής Puget Sound, Cpt. Joe Raymond, αναφέρει πως παρόμοια περιστατικά με επιθέσεις με λέιζερ – τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί με ανησυχητική συχνότητα στο παρελθόν – μπορεί να δημιουργήσουν εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των πλοίων και σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ακόμη και θύματα.
Αξίζει να αναφερθεί πως ο ένοχος αντιμετωπίζει ένα αρχικό πρόστιμο $100,000 από την Αμερικανική ακτοφυλακή, η τελική αξία του οποίου θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.