Ξεκινάει η κατασκευή ναυπηγοεπισκευαστικής εγκατάστασης στην Σαουδική Αραβία;

Ξεκινάει η κατασκευή ναυπηγοεπισκευαστικής εγκατάστασης στην Σαουδική Αραβία;

337
Ξεκινάει η κατασκευή ναυπηγοεπισκευαστικής εγκατάστασης στην Σαουδική Αραβία;

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, μια από τις μεγαλύτερες ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες αναμένεται να δημιουργηθεί στην Σαουδική Αραβία μέχρι το 2021, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Amin Nasser, γενικός διευθυντής της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Saudi Aramco.
Ειδικότερα, ο πετρελαϊκός κολοσσός θα επενδύσει κεφάλαια ύψους $4 δις. για την κατασκευή της προαναφερόμενης ζώνης στο Ras El-Khair, σε συνεργασία με την κρατική ναυτιλιακή Bahri, και τα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries (HHI) της Νοτίου Κορέας. Το παραπάνω ναυπηγείο εκτιμάται πως θα χωροθετηθεί στην Ανατολική ακτή του Βασιλείου με την κατασκευή να ξεκινάει το 2018, ενώ σε μόλις τρία χρόνια θα ξεκινήσει την λειτουργία του. Το έργο εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει συνολικά 80.000 θέσεις εργασίας και θα μπορεί να ναυπηγεί δεξαμενόπλοια και πλατφόρμες πετρελαίου.
Εδώ και δεκαετίες η Saudi Aramco είχε σχέδια να δημιουργήσει μια ναυπηγοεπισκευαστική εγκατάσταση στην Σαουδική Αραβία, αλλά τα σχέδια τους είχαν πέσει σε κάποιους «σκόπελους» με χαρακτηριστικές περιπτώσεις την συνεργασία με το Νοτιοκορεάτικο group STX (που δεν ευοδώθηκε) και το συμφωνητικό που υπογράφηκε με την Sembawang της Σιγκαπούρης, αλλά δεν οδήγησε πουθενά. Πάντως με τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν τα κορεάτικα ναυπηγεία HHI, θα δείξει ο χρόνος εάν τελικά θα υλοποιηθεί το επενδυτικό σχέδιο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.