Εγκαταλελειμμένο δεξαμενόπλοιο προσάραξε σε ακτή της Λιβερίας

Εγκαταλελειμμένο δεξαμενόπλοιο προσάραξε σε ακτή της Λιβερίας

237
Εγκαταλελειμμένο δεξαμενόπλοιο προσάραξε σε ακτή της Λιβερίας

Πριν από λίγες μέρες εντοπίσθηκε ένα εγκαταλελειμμένο δεξαμενόπλοιο στις ακτές της Λιβερίας, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για την τύχη του πληρώματος αλλά και για το πως κατέληξε εκεί. Το “Tamaya 1” βρέθηκε ερήμην πληρώματος και σωσιβίων λέμβων στην παραλία Robertsport της Λιβερίας. Το συγκεκριμένο πλοίο είναι μήκους 63 μέτρων με σημαία Παναμά του οποίου το τελευταίο στίγμα στις 22 Απριλίου δείχνει πως έφευγε από το λιμένα του Dakar στη Σενεγάλη.
Οι υποθέσεις δίνουν και παίρνουν για την εγκατάλειψη του πλοίου, από πειρατική επίθεση (αν και το πλοίο βρισκόταν αρκετά πιο Βόρεια από την πειρατική ζώνη του κόλπου της Γουινέας) μέχρι και σε εκούσια αποβίβαση του πληρώματος λόγω μη πληρωμής της μισθοδοσίας τους.
Πάντως ο διεθνής Τύπος κατακρίνει την κυβέρνηση της Λιβερίας για την ασφάλεια που παρέχει στα χωρικά της ύδατα, η οποία αντιλήφθηκε το συμβάν δύο μέρες μετά την προσάραξη του πλοίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.