Η άνοδος και η πτώση των Κινεζικών θαλασσίων μεταφορών

Η άνοδος και η πτώση των Κινεζικών θαλασσίων μεταφορών

132
Η άνοδος και η πτώση των Κινεζικών θαλασσίων μεταφορών

Οι εξαγωγές της Κίνας (όσον αφορά την αξία τους σε γιουάν) αυξήθηκαν κατά 4,1% τον Απρίλιο, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 5,7%, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία που εξέδωσε το Πεκίνο για το μήνα Απρίλιο.
Η αύξηση των εξαγωγών τον Απρίλιο ήταν ηπιότερη από την αύξηση του 18,7% το Μάρτιο, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν με ταχύτερο ρυθμό σε σύγκριση με την πτώση 1,7% τον προηγούμενο μήνα.
Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2016, οι εξαγωγές μειώθηκαν 2,1 % από έτος σε έτος, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν 7,5 %.
Οι εξαγωγές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κίνας, αυξήθηκαν 1,3 % από έτος σε έτος, κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες, ενώ οι εξαγωγές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις χώρες της Ένωσης της Νοτιοανατολικής Ασίας, μειώθηκαν κατά 3,5%.
Οι εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος, αργού πετρελαίου και χαλκού σημείωσαν σημαντική αύξηση κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους: καταγράφηκε αύξηση 6,1% στις εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος, 11,8% στις εισαγωγές αργού πετρελαίου και 23,1% στις εισαγωγές χαλκού αλλά οι εισαγωγές καθαρού πετρελαίου, άνθρακα και χάλυβα υποχώρησαν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.