Οι μεγάλες πυρκαγιές στην Αλμπέρτα του Καναδά οδήγησαν σε μείωση την ...

Οι μεγάλες πυρκαγιές στην Αλμπέρτα του Καναδά οδήγησαν σε μείωση την παραγωγή πετρελαίου

47
Οι μεγάλες πυρκαγιές στην Αλμπέρτα του Καναδά οδήγησαν σε μείωση την  παραγωγή πετρελαίου

Μεγάλες πυρκαγιές εδώ και μερικές ημέρες έχουν ξεσπάσει στην επαρχία της Αλμπέρτα του Καναδά, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της πετρελαϊκής βιομηχανίας του Καναδά. Μάλιστα οι τεράστιες πυρκαγιές έχουν ως αποτέλεσμα να απειλούνται μεγάλα διυλιστήρια πετρελαίου στην περιοχή και να μειωθεί κατά περίπου 1.000.000 βαρέλια η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου της χώρας.
Μάλιστα τα futures του αργού αυξήθηκαν κατά 2,9% στη Νέα Υόρκη και κατά 2,5% στο Λονδίνο. Στην πραγματικότητα οι μεγάλες πυρκαγιές στην Αλμπέρτα έχουν οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου από την πετρελαιοφόρο άμμο της χώρας κατά 40%.
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία παραγωγής πετρελαίου από πετρελαιοφόρο άμμο Suncor Energy Inc, καθώς και η μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας της χώρας Phillips 66 και η Statoil ASA έχουν πλέον δηλώσει και επισήμως ότι λόγω ανωτέρας βίας δε μπορούν να ανταποκριθούν στις παραγγελίες που δέχονται από τους πελάτες τους.
Στελέχη της Suncor Energy Inc αναφέρουν ότι οι Καναδοί πυροσβέστες κατάφεραν να αποσοβήσουν τον κίνδυνο να εισέλθει η φωτιά στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας, ενώ αναμένεται άμεσα να επανεκκινήσει η παραγωγή.
Με βάση τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις, η κατεύθυνση του ανέμου οδηγεί τις φλόγες προς τα ανατολικά, μακρυά από τις εγκαταστάσεις της Suncor Energy Inc. Από την άλλη σχετικά περιορισμένες είναι οι ζημίες που έχουν προκληθεί στις εγκαταστάσεις μία άλλης εταιρείας παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, της Nexen, που ανήκει στον όμιλο CNOOC Limited, η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή νοτίως του Fort McMurray.

Φωτό: flickr.com/today events/ World News Headlines May 09, 2016

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.