Νέες απολύσεις από τον βρετανικό πετρελαϊκό όμιλο Wood Group και την Royal...

Νέες απολύσεις από τον βρετανικό πετρελαϊκό όμιλο Wood Group και την Royal Dutch Shell

79
Νέες απολύσεις από τον βρετανικό πετρελαϊκό όμιλο Wood Group και την Royal Dutch Shell

O πετρελαϊκός όμιλος Wood Group σχεδιάζει να προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού του που εργάζεται σε υπεράκτιες επιχειρήσεις του ομίλου στην Βόρεια Θάλασσα κατά 300 θέσεις. Η απόφαση αυτή του ομίλου έρχεται ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης ύφεσης που βιώνει η αγορά πετρελαίου αλλά και φυσικού αερίου.
Συγκεκριμένα ο πετρελαϊκός όμιλος ανακοίνωσε ότι η διοίκησή του κατά την τρέχουσα εβδομάδα θα ξεκινήσει συνομιλίες με 1.000 από τους υπαλλήλους του που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο με στόχο να καταλήξουν στα συγκεκριμένα πρόσωπα που εθελουσίως θα επιλέξουν την αποχώρηση από την εταιρεία.
Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των τελευταίων δύο ετών ο όμιλος έχει προχωρήσει σε σημαντική μείωση των αποδοχών όσων εργάζονται στις υπεράκτιες δραστηριότητές του, ενώ φέτος αναμένεται και νέα μείωση αποδοχών κάτι που έχει προκαλέσει μεγάλες εντάσεις μεταξύ διοίκησης και των εργατικών σωματείων.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών του ομίλου, David Kemp, δήλωσε ότι οι περικοπές ήταν και παραμένουν αναγκαίες για να μπορέσει η επιχείρηση να αντιμετωπίσει την κρίση που βιώνει σε παγκόσμιο επίπεδο η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, η οποία έχει οδηγήσει σε μεγάλη αποµείωση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων όσων εταιρειών δραστηριοποιούνται στην Βόρεια Θάλασσα κατά πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.
Πέραν, όμως, του ομίλου Wood και η αγγλο-ολλανδική πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Shell παραδέχθηκε ότι σχεδιάζει και νέες μειώσεις στο εργατικό της δυναμικό που απασχολείται στην Βόρεια Θάλασσα, στην προσπάθειά της να μειώσει τις δαπάνες της και να καταστεί ευκολότερη η εκποίηση περιουσιακών της στοιχείων στην περιοχή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος της Shell έχει ήδη περιορίσει κατά 750 τις θέσεις εργασίας από τις επιχειρήσεις του που δραστηριοποιούνται στην Βόρεια Θάλασσα, με το ένα τρίτο αυτών των θέσεων να αφορά θέσεις εργασίας στην Βρετανία. Μάλιστα η διοίκηση του ομίλου απηύθυνε έκκληση για οικειοθελείς αποχωρήσεις και από όσους εργάζονται στην πρώην έδρα του BG Group στο Thames Valley Park στο Reading.

Φωτό: http://www.shell.co.uk/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.