Δύσκολη χρονιά ως προς την οικονομική ανάπτυξη θα βιώσουν οι χώρες της...

Δύσκολη χρονιά ως προς την οικονομική ανάπτυξη θα βιώσουν οι χώρες της Αφρικής

81
Δύσκολη χρονιά ως προς την οικονομική ανάπτυξη θα βιώσουν οι χώρες της Αφρικής

Oι χώρες στην Υποσαχάρια Αφρική θα βιώσουν μια ακόμα πολύ δύσκολη χρονιά ως προς την οικονομική τους ανάπτυξη, σύμφωνα με το πρόσφατο ανακοινωθέν του ΔΝΤ.
Η έκθεση του ΔΝΤ για τις περιφερειακές προοπτικές που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2016, αναφέρει ότι η οικονομική δραστηριότητα στις χώρες της Αφρικής έχει αποδυναμωθεί αισθητά, με μείωση της οικονομικής τους ανάπτυξης κατά 3,5% για το 2015 – το χαμηλότερο σε 15 χρόνια.
Στην έκθεση, η διευθύντρια του Τμήματος Αφρικής του ΔΝΤ, αναφέρει ότι μεγάλος αριθμός χωρών έχει πληγεί από τις σημαντικές μειώσεις των τιμών των βασικών προϊόντων και με μειωμένα κρατικά έσοδα προσπαθούν να διατηρήσουν σταθερό τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων τους αλλά και να διατηρήσουν στο ελάχιστο τις κρατικές τους δαπάνες.
Εξαγωγείς πετρελαίου, όπως η Αγκόλα και η Νιγηρία εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δύσκολες οικονομικές συνθήκες ενώ η ανάπτυξή τους δείχνει μια περαιτέρω συνεχιζόμενη πτώση έως 2% για το 2015.
Από την άλλη πλευρά, χώρες χωρίς ορυκτό- ενεργειακό πλούτο όπως η Γκάνα, η Νότια Αφρική και η Ζάμπια έχουν επίσης πληγεί από τις κοινωνικές αναταραχές και την πτώση των τιμών των βασικών εξαγωγών τους ενώ η Γουινέα, η Λιβερία και η Σιέρα Λεόνε θα έχουν επίσης αργή ανάπτυξη, καθώς σταδιακά ανακάμπτουν από την επιδημία του ιού Έμπολα.
Αρκετές χώρες της νότιας και της ανατολικής Αφρικής – όπως η Αιθιοπία, το Μαλάουι και η Ζιμπάμπουε – υποφέρουν από την ξηρασία που έπληξε τη γεωργική παραγωγή στην ευρύτερη περιοχή.
Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων προβλέπει ότι περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι θα βρίσκονται σε κίνδυνο ανεπαρκούς πρόσβασης σε τρόφιμα στο τέλος του 2016, συμπεριλαμβανομένων 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν ήδη καταγραφεί σε οξεία επισιτιστική κρίση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.