Aνάδειξη του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό

Aνάδειξη του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό

161
Aνάδειξη του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό

Συνέντευξη Τύπου για το 15ο East Med Yacht Show, που θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 18 Μαΐου 2016 στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε ότι η εξωστρέφεια και ο τουρισμός, αποτελούν βασικούς άξονες για την ανάπτυξη του Πειραιά. «Στην κατεύθυνση αυτή, κινούμαστε και προσπαθούμε για την ανάδειξη του Πειραιά ως τόπο τουριστικού προορισμού. Αυτή η σπουδαία «γιορτή» αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες στον Πειραιά, θέτοντας την πόλη μας στο επίκεντρο, ενώ κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο Πειραιάς θα προβληθεί μέσω της τουριστικής καμπάνιας του Δήμου, Destination Piraeus.
Ο Αντώνης Στελλιάτος- πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού ξεκινώντας την ομιλία του δήλωσε ότι «ο Πειραιάς τον τελευταίο χρόνο, ίσως και λιγότερο με το προσφυγικό θέμα που έχει ανακύψει για την χώρα μας, παρουσιαζόταν στα ΜΜΕ, ειδικά του εξωτερικού, ως ένα παρατημένο λιμάνι. Πιστεύουμε ότι αυτό που θα γίνει από τις 13 του μηνός θα αναδειχθεί από τα ελληνικά αλλά ξένα ΜΜΕ – μάλιστα είναι εδώ μαζί μας και το CNN Greece – ότι ο Πειραιάς δεν είναι μόνο προσφυγικό, αλλά είναι ένα λιμάνι και μια πόλη της Ελλάδος που γνωρίζει πως να φιλοξενήσει έναν ξένο τουρίστα.»
Ο Γιώργος Κολλίντζας- πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών μεταξύ άλλων ανέφερε ότι αυτή η διοργάνωση αποτελεί την μεγαλύτερη έκθεση πολυτελών επαγγελματικών επανδρωμένων θαλαμηγών στον χώρο της Ανατολικής Μεσόγειου, ενώ ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Λαμπρίδης, ανέφερε ότι το yachting, είναι ένας πολύ σημαντικός κλάδος για την ελληνική οικονομία, αλλά υποτιμημένος.
O αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχουν για την Περιφέρεια αυτά τα γεγονότα, ενώ ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. Βασίλης Κορκίδης σε σύντομη παρέμβασή του αναφέρθηκε στα κονδύλια που προβλέπονται για τη ναυπηγική βιομηχανία, στο «πακέτο Γιουγκέρ».
1

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.