Πρόστιμα στην Ακτή Ελεφαντοστού για πλοία που μεταφέρουν λαθρεπιβάτες

Πρόστιμα στην Ακτή Ελεφαντοστού για πλοία που μεταφέρουν λαθρεπιβάτες

45
Πρόστιμα στην Ακτή Ελεφαντοστού για πλοία που μεταφέρουν λαθρεπιβάτες

Σε ανακοίνωσή του το North P&I Club αναφέρει ότι ο Γενικός Γραμματέας του λιμένα του Αμπιτζάν, της παλαιάς πρωτεύουσας της Ακτής Ελεφαντοστού, εξέδωσε νέα εγκύκλιο που αφορά στο ζήτημα της λαθρεπιβίβασης και της καταπολέμησής της.
Στην εγκύκλιο αναφέρεται συγκεκριμένα ότι στα πλοία που προσεγγίζουν το λιμένα του Αμπιτζάν και μετά από επιθεώρηση αποδεικνύεται ότι μεταφέρουν λαθρεπιβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο για κάθε λαθρεπιβάτη ύψους €3.000.
Στην ανακοίνωση του Club σημειώνεται ότι εάν το πλοίο έχει αποπλεύσει από τον λιμένα Tema, που βρίσκεται στη Γκάνα, τότε θα πρέπει να διαθέτει σχετικό πιστοποιητικό από την εκεί λιμενική αρχή, που θα πιστοποποιεί τη μη παρουσία λαθρεπιβατών. Μόνο με το συγκεκριμένο πιστοποιητικό θα επιτρέπεται η είσοδος των πλοίων στο Αμπιτζάν.
Οι νέες αυτές διατάξεις έχουν ισχύ από την 1η Μαΐου 2016. Το Club συμβουλεύει τα μέλη του να επικοινωνούν με τους τοπικούς ανταποκριτές του για περισσότερες πληροφορίες καθώς και να μελετήσουν τον οδηγό που έχει εκδώσει.
Πηγή: http://www.nepia.com/media/426554/ABIDJAN-PORT-CIRCULAR-0107-free-translation-.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.