Ηλεκτρογεννήτριες Auxpac σε 8 νεότευκτα κινέζικα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Ηλεκτρογεννήτριες Auxpac σε 8 νεότευκτα κινέζικα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

539
Ηλεκτρογεννήτριες Auxpac σε 8 νεότευκτα κινέζικα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Η Wärtsilä πρόκειται να εξοπλίσει με ηλεκτρογεννήτριες τύπου Auxpac 32, οκτώ νεότευκτα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας 13.500 TEU έκαστος, τα οποία ναυπηγούνται για την China Shipping Container Lines (CSCL) στο Hudong-Zhonghua της Κίνας.

Σύμφωνα με την παραγγελία, η CSSC Wärtsilä Engine ( με έδρα τη Shanghai) η οποία αποτελεί συνέταιρο της Wärtsilä, θα παραδώσει 32 μηχανές, 4 από τις οποίες θα εξοπλίσουν κάθε πλοίο. Η παράδοση των μηχανών στο ναυπηγείο υπολογίζεται να ξεκινήσει το 2017.

Η Wärtsilä Auxpac 32 είναι μια βοηθητική μηχανή, η οποία ανήκει στην οικογένεια Wärtsilä 32. Σήμερα 1200 μηχανές αυτού του τύπου χρησιμοποιούνται παγκοσμίως.

Η συγκεκριμένη ηλεκτρογεννήτρια προσφέρει αξιοπιστία, οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου και υψηλή διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών. Η συνολική ισχύς των μηχανών που έχουν συμφωνηθεί θα ξεπεράσει τα 100MW.

Η ηλεκτρογεννήτρια αυτή είναι κατάλληλη για μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων τα οποία έχουν απαιτήσεις σε βοηθητική ισχύ από 2,500kWe έως 4,500kWe ανά σετ γεννήτριας.Παράλληλα προσφέρει μια καλή αναλογία ισχύος-χώρου, κάτι που μπορεί να προσελκύσει αρκετούς πλοιοκτήτες.

Σύμφωνα με τον πρόερδο της Wärtsilä Marine Solutions, κ. Roger Holm, η Wärtsilä Auxpac 32 αποτελεί μια καλή επιλογή, δεδομένου ότι οι παράμετροι σχεδιασμού της συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό με το προφίλ των λειτουργικών αναγκών των πλοίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.