Αποφεύγετε τις θαλάσσιες περιοχές νότια των Φιλιππίνων συστήνει η Ινδονησία σε όλα...

Αποφεύγετε τις θαλάσσιες περιοχές νότια των Φιλιππίνων συστήνει η Ινδονησία σε όλα τα πλοία της διεθνούς ναυτιλίας

256
Αποφεύγετε τις θαλάσσιες περιοχές νότια των Φιλιππίνων συστήνει η Ινδονησία σε όλα τα πλοία της διεθνούς ναυτιλίας

Η Ινδονησία εξέδωσε προειδοποίηση για όλα τα εμπορικά πλοία όπου αναφέρεται η σύσταση των στρατιωτικών και λιμενικών αρχών της χώρας να αποφεύγονται οι περιοχές γύρω από το νότιο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φιλιππίνων.

Ο αριθμός των πειρατικών και ληστρικών επιθέσεων κατά μήκος της θαλάσσιας οδού μεταξύ των νότιων Φιλιππίνων και της Ινδονησίας αυξάνεται δραματικά, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και το πρακτορείο  Reuters, ενώ 15 ναυτικοί έχουν απαχθεί από ομάδες πειρατών που συνδέονται με ισλαμιστές εξτρεμιστές. Τα πλοία που δέχονται επιθέσεις είναι συνήθως μικρά φορτηγά που μεταφέρουν άνθρακα από την Ινδονησία στην Φιλιππίνες.

Ως αποτέλεσμα, η Τζακάρτα ανέστειλε τις αποστολές άνθρακα από τους ινδονησιακούς λιμένες  Banjarmasin και Tarakan προς  τις Φιλιππίνες ενώ αναλυτές και διεθνή ΜΜΕ εικάζουν ότι η κυβέρνηση της Ινδονησίας θα απαγορεύσει τις μεταφορές άνθρακα και από άλλα λιμάνια της χώρας προς τις Φιλιππίνες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.